Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Elzavarták Orbán Viktor szövetségesét a brazilok, újra Lula az elnök

Bolsonaro elvesztette az elnökválasztást, a baloldali Lula da Silva nyerte a második fordulót is.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) brazíliai munkalátogatása keretében megbeszélést folytatott Jair Bolsonaro államfővel Brazíliavárosban 2019. január 2-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) brazíliai munkalátogatása keretében megbeszélést folytatott Jair Bolsonaro államfővel Brazíliavárosban 2019. január 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Lezárult a brazíliai kormányzó- és elnökválasztás második fordulója vasárnap, melyet ismét Lula da Silva nyert, ezúttal rendkívül szoros küzdelemben, valamivel kevesebb, mint 2 százalékkal előzve meg ellenfelét, Jair Bolsonarót, a jelenleg hivatalban lévő államfőt – írja az Euronews.

A baloldali Lula da Silva 50,9, míg Orbán flúgos diktátor haverja, Bolsonaro 49,1 százalékot szerzett.

https://twitter.com/LulaOficial/status/1586852959937302528

Lula 2003 és 2010 között már volt államfő, mostani kampányát az elnöksége alatti gazdasági fellendülésre alapozta. Az általa bevezetett jóléti rendszer milliók számára tette lehetővé a társadalmi felemelkedést, követői emiatt elnézték neki, hogy korrupciós ügyei miatt korábban börtönbüntetésre ítélték.

Bolsonaro az első olyan hivatalban lévő államfő, akinek nem sikerült újraválasztatnia magát második ciklusra, még úgy is, hogy a kampányban azzal heccelte híveit, hogy veresége esetén nem fogja elismerni az eredményt, éppen úgy, ahogy korábban Donald Trump tette.

Az Euronews híre szerint Bolsonaro bukását ennek ellenére még az sem tudta megakadályozni, hogy a rendőrök többfelé feltartóztatták a baloldali szavazókat szállító buszokat.