Brazíliába utazott Novák Katalin, hogy kiokítsa az ottaniakat a gyerekvállalásról, a családok támogatásáról

Brazíliába utazott Novák Katalin, hogy kiokítsa az ottaniakat a gyerekvállalásról, a családok támogatásáról
Fotó: Facebook/Novák Katalin

Közép-Európa után Latin-Amerikában folytatja „Magyarország nemzetközi kapcsolatainak erősítését” – írta a Facebook-oldalán a köztársasági elnök. Novák Katalin szerint Brazíliába azért hívták meg, mert állítólag hosszú évek óta figyelemmel kísérik, miként segíti Magyarország a családokat.

„Érdekli őket, hogyan sikerült a gyermekvállalást, a gyermeknevelést és a munkát a középpontba helyeznünk” – magyarázta.

Hazánk nemzetközi kapcsolatainak erősítését Közép-Európa után Latin-Amerikában folytatom. Brazíliába azért hívtak meg,…

Posted by Novák Katalin on Saturday, July 9, 2022

Kiemelte, hogy Brazília a világ egyik legnagyobb országa, gazdasági erejét mutatja, hogy tagja a G20-nak, miközben Kínával, Oroszországgal, Indiával és Dél-Afrikával alkotja a BRICS-országokat, amelyek a Föld népességének csaknem felét képviselve erősítették meg szövetségüket néhány hete.

Tudatta azt is, hogy Brazíliavárosban Jair Bolsonaro elnökkel tárgyal majd, de az első állomás Rio de Janeiro, ahol egy haditengerészeti központot látogat meg, majd diákokkal és kint élő magyarokkal is találkozik.

Hozzátette: Sao Paolóban is együtt lesz a kint élő magyar közösséggel, majd a családok magyarországi támogatásáról és eredményeiről tart előadást!

Kapcsolódó hírek