Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Becsaphatja nézőit az ATV, vizsgálódik a Gazdasági Versenyhivatal

Sváby András, a Heti Napló Sváby Andrással műsorvezetője (b).
Sváby András, a Heti Napló Sváby Andrással műsorvezetője (b). Fotó: Facebook/Heti Napló Sváby Andrással

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított az ATV-vel szemben, mivel a Heti Napló című műsor közönségszavazásához kapcsolódó nyereményjáték során a csatorna vélhetően megtéveszti a fogyasztókat – közölte a GVH pénteken.

Kiemelik: a vizsgálat az ATV nézőinek érdekeit szolgálja, a fogyasztókat védi. A versenyfelügyeleti eljárást az ATV Első Magyar Magántelevíziós Zrt.-vel (ATV) szemben indították, mivel a tévétársaság a „Heti Napló Sváby Andrással” című műsora alatt vélhetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a fogyasztókkal szemben.

A műsorhoz kapcsolódó játék során a nézők SMS-ben (és a Facebookon) tudnak szavazni az adásban feltett kérdésről, a tévétársaság pedig nyereményeket sorsol ki a szavazók között.

A sorsolás ugyanakkor gyaníthatóan már a műsoridő lejárta előtt megtörténik, így az ezt követően szavazók már nem vesznek részt a játékban.

A nézők azonban minderről nem kapnak semmilyen tájékoztatást, így a játék elhallgatott lezárását követően is a nyeremények reményében küldik SMS-eiket. A tévétársaság így vélhetően megtéveszti a szavazatokat küldő fogyasztókat – írták.

Az eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az ATV a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezzel a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított idő 3 hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Kapcsolódó friss hírek

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése