Rétvári is megszólalt az oktatás helyzetéről: az iskolaépítő tevékenységet folytatni kell!

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 4-én.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 4-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Gróf Klebelsberg Kuno egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter népiskolai programjában iskolákat épített, a magyar kormány az elmúlt tíz évben igyekezett ezt az utat folytatni, az oktatásba fektetett be, s ezt a munkát folytatni kell a jövőben is”

– magyarázta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új épületrészének szerdai átadóünnepségén, azon a napon, amikor végeláthatatlan sorokban kígyóztak a diákok Budapesten az ilyenfajta valósághajlító hazugságok miatt szót emelve.

Rétvári Bence persze nem zavartatták magát a napi aktualitások, ő azt tartott fontosnak kiemelni, hogy az elmúlt időszak az iskolaépítés és -korszerűsítés évtizede volt Magyarországon, amelybe belefért a falusi kisiskolák megmentése és felújítása is! 4576 óvodai és iskolai beruházás valósult meg ezen idő alatt, a fehérvári gimnázium fejlesztésére több mint 4,2 milliárd forint támogatást biztosítottak – állította, mintha a pénz(nek az a része, amit az ilyen beruházások során el nem lopnak) lenne mindennek a legfőbb mérőszáma.

A kormányzati mameluknak nem ez az első nagy pillanata az utóbbi időben, pár napja arról tett bejelentést, hogy állítólag digitális áttörés történt a közoktatásban!

Kapcsolódó hírek