Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Rétvári bejelentette, hogy digitális áttörés történt a közoktatásban

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 25-én.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 25-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Digitális áttörés történt a közoktatásban – magyarázta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence az Oktatási Hivatal „Oktatási nyilvántartás továbbfejlesztése” elnevezésű, 1,2 milliárd forintos európai uniós forrásból megvalósult projektjének zárókonferenciáján tartott eseményen állította, hogy a magyar oktatás digitalizáltsága bármely európai országgal felveszi a versenyt, az oktatási tartalmak gyermekbarátabbá váltak, és a világ bármely részéről elérhetők!

Brassói Sándor, az OH elnöke arról beszélt, hogy a közigazgatás-fejlesztési projektnek köszönhetően a hivatallal kapcsolatban álló mintegy kétmillió állampolgár gyorsabban, kényelmesebben, korszerűbben és környezetbarát módon intézheti az ügyeit. Az ügyfélkapus felületen tíz nagy eljárásban vehetnek részt az ügyfelek – fűzte hozzá, azt is jelezve, hogy a hivatalon belül is papírmentessé, így gyorsabbá válik ezen ügyek intézése.