Menczer: Nem azt ígérték, hogy nekünk kell többet szenvednünk!

Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a negyedik Orbán-kormány államtitkára.
Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a negyedik Orbán-kormány államtitkára.

Ma is sziporkázik Menczer Tamás, a solymári vízfakasztó, ezúttal a M1 propagandacsatornán zendített rá a kormány legújabb „nem ezt ígérték” strófájára.

Brüsszel ígéretével szemben az Oroszországra kivetett szankciók nem hozták el az ukrajnai háború végét, s az sem igaz, hogy ezek a szankciók jobban fájnak Oroszországnak, mint Európának – állította a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Menczer Tamás úgy magyarázta: „elindult egy szenvedési verseny”, és a brüsszeli politikusok úgy látják, hogy ha mi többet szenvedtünk, mint az oroszok, ha „átszenvedtük magunkat ezen a történeten”, akkor minden rendben lesz.

„Csakhogy nem ezt ígérték, nem azt ígérték, hogy nekünk kell többet szenvednünk” – hergelődött az államtitkár, hozzátéve, hogy aki a jelenlegi helyzetben a hosszú távú kilátásokról beszél, nem érzékeli a politikai realitást, vagyis a jelenlegi problémák súlyát!

Putyin inváziójának sunyi mentegetésén, valamint a szankciókkal szembeni ágáláson túl Menczer tájékoztatott arról is, hogy a magyar érdek és az európai érdek… a béke.

Kapcsolódó hírek