Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Menczer: Hollandia külügyminisztere megtámadta Magyarországot

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én.
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hollandia külügyminisztere egy interjúban megtámadta Magyarországot – magyarázta Menczer Tamás a Facebook-oldalára feltöltött keddi videójában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárára válaszul keményen eligazított: Wopke Hoekstrának akkor lenne célszerű Magyarországgal foglalkoznia, ha a saját országában sikerült rendet tenni!

Hollandia külügyminiszterének‼️

Hollandia külügyminiszterének❗️

Posted by Menczer Tamás on Tuesday, September 20, 2022

Wopke Hoekstra az interjúban arról beszélt, hogy nagyon aggódik a magyar jogállamisággal kapcsolatban. Úgy vélte, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság, veszélyben vannak a közös értékek, és szörnyű, ami a bírói hatalommal vagy a szabad sajtóval történik.

Mondjuk nem is nagyon mondhatott volna mást, hiszen éppen most szavazta meg az EP nagy többséggel (köztük baloldalisággal, liberálissággal kevéssé vádolható képviselőkkel egyetemben), hogy Magyarország nem tekinthető demokratikus országnak.

Menczer mindenesetre külön a holland kollégája interjúján is bepörgött, rögtön „támadást” vizionálva; s rettentő intelligensen azzal vágott vissza, hogy bezzeg ő meg a holland jogállamiság helyzetéről azt találta, hogy az országban 2019-ben több mint 300 antiszemita bűncselekményt követtek el, 2020-ban 135-öt, 2021-ben pedig mintegy kétszázat! Hollandiában már annak is örülni kell, hogyha nem mindennap követnek el antiszemita bűncselekményt, „csak minden másnap” – gúnyolódott a magyar államtitkár, mintha ez bármire is válasz lenne, vagy kioltaná a másik fél kritikáját.

Sőt, Menczer Tamás szerint a holland jogállamiság helyzetével kapcsolatban is elvárható lenne, hogy az Európai Parlament azonnal rendkívüli ülést hívjon össze, és jelentést készítsen!

Az is elvárható lenne, hogy a holland külügyminiszter legközelebb akkor foglalkozzon Magyarországgal, ha a saját országában végre sikerült rendet tenni – szabta meg a fideszes, hogy ki mikor mondhat véleményt valamiről.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten