„Innovációs miniszter”: a magyar jövő őrzői az egyházak

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter köszöntőt mond a Budapest Eurázsia Fórum 2022 konferencián a Magyar Nemzeti Bank Budai Központjában 2022. szeptember 19-én.
Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter köszöntőt mond a Budapest Eurázsia Fórum 2022 konferencián a Magyar Nemzeti Bank Budai Központjában 2022. szeptember 19-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar jövő őrzői az egyházak – magyarázta a kulturális és innovációs(!) miniszter hétfőn Budapesten, az egyházi felsőoktatási intézmények vezetői előtt tartott előadásában.

Csák János az egyházi intézményrendszer fontosságáról szólva kiemelte: a magyarság mint keresztény nemzet történetét végigkísérte a hit, hogy az embert Isten saját képmására teremtette és ebből fakad méltósága. Ez határozza meg „életvilágunk programját”, és ez ad erőt, ha harcolni kell – mondta még mindig az innovációs miniszter.

A nemzet másik gyökere a sorsa, és az egyházak a magyar történelem során mindig ott voltak az élvonalban, amikor a nemzet konfliktusba keveredett vagy amikor építkezett. Politikai erők jönnek-mennek, de az egyházak állandók, és Magyarország nem létezik nélkülük – hangoztatta ugyancsak az innovációs miniszter.

Kapcsolódó hírek