Külföld

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Időjárás

Óráról órára látszik már a vasárnap érkező havazás, erre számíts

Bűnügy

„Halott férfit” fogott el a rendőrség Érden, de kiderült, hogy él

Csák János nagyot álmodott: Magyarország a világ top 10 országába akar kerülni az innováció terén 2040-re(!)

RövidenRöviden
Csák János kulturális és innovációs miniszter a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) A kultúra bölcsője és a bölcső kultúrája - a kulturális értékek átadása, a nemzeti és kulturális identitás megerősítésének lehetőségei a családokban című pódiumbeszélgetésén az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 20-án.
Csák János kulturális és innovációs miniszter a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) A kultúra bölcsője és a bölcső kultúrája - a kulturális értékek átadása, a nemzeti és kulturális identitás megerősítésének lehetőségei a családokban című pódiumbeszélgetésén az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 20-án. Fotó: MTI/Veres Nándor

A kormány célja, hogy 2040-re Magyarország az innováció alapján a világ kétszáz országa közül benne legyen az első tízben – mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter kedden Győrben, a Tudományos és Innovációs Park épületének átadóján.

Csák János kiemelte, ennek érdekében a kormány évente mintegy 300 milliárd forintot fordít az innovációra, az elmúlt hét évben az összeg 2100 milliárd forintot tett ki.

Hozzátette, a Neumann János program elindításának is az volt a célja, hogy a gazdaság erősítése érdekében segítse az egyetemek, a kutatóintézetek, a vállalkozások és a pénzügyi világ összekapcsolódását.

Ezek is érdekelhetnek

Hármaskarambol az M1-esen Győrnél, korlátozzák a forgalmat

Most közölték: a Tesco mogyorót, a Penny-Market mandulabelet hív vissza

Osztálytársa megölését tervezte egy 16 éves náci hülyegyerek, az utolsó pillanatban kapták el

Gázolt a vonat Győr és Szabadhegy között

Csák János nem köntörfalazott, kimondta: a tanárok kezében van a magyar jövő!

Az Aldi nem áll be a sorba, nyitva lesznek december 24-én