Időjárás

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Időjárás

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Közlekedés

Káosz a záhonyi határra vezető főúton, közleményt adott ki a rendőrség

7,5 milliárd euró uniós forrás kifizetését függeszthetik fel, megszólalt Navracsics

November 19-ig újabb haladékot kaptak Orbánék, hogy valahogy megoldják, hogy ne lopjanak.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (j2) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j).
Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (j2) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy résznek a kifizetését az uniós pénzeszközökkel való rossz gazdálkodással kapcsolatos aggályok miatt.

Johannes Hahn költségvetésért felelős uniós biztos vasárnap bejelentette: a bizottság azt javasolja a tagállami kormányokat tömörítő tanácsnak hogy függesszék fel a magyar kohéziós program három részére vonatkozó pénzek 65 százalékát, mintegy 7,5 milliárd eurót.

A tanácsnak most egy hónapja van arra, hogy minősített többséggel döntsön a bizottság által javasolt intézkedések elfogadásáról.

A bizottság sajtóközleménye szerint Magyarország vállalta, hogy november 19-ig teljes körűen tájékoztatja a bizottságot a kulcsfontosságú lépések végrehajtásának teljesítéséről.

Navracsics Tibor: teljesítjük a vállalásokat

Navracsics Tibor úgy reagált, az új fejlemény tükrében megnyílik az út az újjáépítési alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt!

A területfejlesztési miniszter előrelépésnek tartja az Európai Bizottság vasárnapi, Magyarországot érintő döntését.

Abban bíznak, hogy ezeket a tárgyalásokat is lezárhatja az év végéig a kormány – értékelte a miniszter, hozzátéve: a magyar kormánynak „esze ágában sincs nem teljesíteni az eljárás során tett vállalásait”, így a szankciós tanácsi határozat elfogadására nem kerülhet sor, ezért másodlagos jelentőségű, hogy milyen szankciós javaslatot tartalmaz a vasárnap elfogadott dokumentum.

Ezek is érdekelhetnek

Jakab Péter durván összeszólalkozott a polgármesterrel, aki közpénzből építtette fel „Attila király palotáját”

Hogy történhetett? Korrupció miatt vádat emeltek a NAV egyik volt felsővezetője és több társa ellen

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon

Varga Judit nagyon begurult: „megsebezték a demokrácia és a jogállamisági legalapvetőbb elveit”

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Megszólalt a kutyapártos nő megvesztegetésével lebukott fideszes: elképesztő mesével állt elő