Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Soltész: „úgynevezett celebek” helyett Szent Imre herceget kellene követni

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyarországi Református Egyház óvodaprogramjáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az egyház zsinati hivatalában 2020. június 9-én.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyarországi Református Egyház óvodaprogramjáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az egyház zsinati hivatalában 2020. június 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A mai világban szükség van példaképekre; hogy mintát tudjunk adni a gyermekeknek, példaképeket kell keresnünk a múltból és a jelenből is – magyarázta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Sopronban, a Szent Annáról elnevezett óvoda és bölcsőde épületének átadásán.

Soltész Miklós hangsúlyozta: „látjuk, hogy milyen nehéz küzdelemmel állunk szemben a világban”, hogy „úgynevezett celebeket” akarnak példaképeknek kikiáltani, akiknek az életében nehéz értéket fellelni!

Az államtitkár követendő példának nevezte Szent Imre herceget, aki szeptember 2-án hunyt el, ezen a napon van a halálának évfordulója.

Hogy akkor pl. a kormány házi bulvárcsatornája, a TV2 miért nem Szent Imre hercegről készít műsorokat, miért a mindenféle szirszar, beszédhibás félnótások, Berki Mazsik, Köllő Babettek keltetője, arról nem gyakorolt önkritikát az államtitkár.