Már érkeznek a megdrágított rezsiszámlák az MVM-től

Már érkeznek a megdrágított rezsiszámlák az MVM-től

A 2022. augusztus 1-jei változásokat követően augusztus 23-a után már érkeznek az első számlák a lakossági ügyfeleknek és a nem társasházban élő nagycsaládosoknak a július-augusztusi fogyasztásról – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. hétfőn.

Szeptembertől várhatják számláikat a társasházak és a társasházakban élő nagycsaládosok, nekik ekkor két számlázási időszakot érintve (július-augusztus és augusztus-szeptember) küld számlát a szolgáltató.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az első számla tartalmazhat augusztus 1-je előtti fogyasztást is, amelyet az augusztus 1-je előtt érvényes rezsicsökkentett áron számoltak el.

Emlékezetes, a kormány átverve az országot, a választási ígéretét felrúgva mégis hozzányúlt a rezsicsökkentéshez,

így mostantól csak egy meghatározott mennyiségig jár az eddigi ár, az isten tudja, milyen számítások szerint kitalált „átlagfogyasztás” fölött pedig már a drágább, lakossági piaci árat kell fizetni.

Amennyiben a fogyasztás a rezsicsökkentett, kedvezményes sávhatár alatt marad, jellemzően csak a kedvezményes, rezsicsökkentett ár fog szerepelni a számlában. Ha a fogyasztás meghaladja a kedvezményes sávhatárt, a diktált vagy átalánnyal fizetett mennyiségtől függetlenül minden havi számlában szerepelni fog a rezsicsökkentett és a valós piaci árhoz képest kedvezőbb lakossági piaci ár is.

A propagandisztikus számlán látható lesz, hogy az ügyfél a rezsicsökkentés nélkül, világpiaci áron számolva mennyit fizetne, illetve az aktuálisan elszámolt időszakra vonatkozó megtakarítást is tartalmazza a számla, azaz a világpiaci áron számolt és a rezsicsökkentett áron ténylegesen fizetendő összeg különbözetét – írják a közleményben.

Kapcsolódó hírek