Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Hollik, miután átverték az embereket a rezsicsökkentés ígéretével: ha a baloldalon múlna, ma mindenki piaci árat fizetne az energiáért!

Hollik István KDNP-s képviselő napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én.
Hollik István KDNP-s képviselő napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha a baloldalon múlna, akkor ma mindenki piaci árat fizetne az áramért és a gázért – adta elő a jól ismert, ám annál értelmetlenebb „ha öreganyámnak kereke lenne, ő lenne a villamos” érvelést Hollik István pénteken, az állami MTI-nek.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, miután kiderült, hogy mindenkit átvertek a kampányban, hiszen azt ígérték, hogy fennmarad, fenntartható a rezsicsökkentés, most arról magyarázott, hogy „a háború véget vetett a korábban megszokott életünknek, és ma mindenért küzdenünk kell, amit korábban természetesnek vettünk”!

A háború miatt az energia ára a többszörösére emelkedett, az európai szankciós politika pedig visszafelé sült el, hiszen elsősorban nem Oroszországot, hanem az európai gazdaságot kényszerítette térdre – kente szét a felelősséget a fideszes, hogy aztán megnevezze az örök fő bűnöst: „Ebben a helyzetben a legnagyobb felelőtlenség az, amit a baloldal képvisel, ők ugyanis ebben a nehéz helyzetben teljesen eltörölnék a rezsicsökkentést, és ezzel rázúdítanák a piaci árakat a magyar emberekre!”

„A kampányban Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt többször is elmondta, hogy a rezsicsökkentést nem szeretné fönntartani. Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője a rezsicsökkentést hülyeségnek nevezte, ma reggel pedig a baloldal köztársaságielnök-jelöltje, Róna Péter azt nyilatkozta, hogy nem kell az ársapka, nem kell a rezsicsökkentés, a piaci árakhoz kell alkalmazkodni” – hordott össze hetet-havat Hollik István, gyakorlatilag nyomokban sem mondva igazat, hiszen az idézett személyek arról beszéltek, hogy „ebben a formában” nem tartanák fent a rezsicsökkentés, vagyis hogy a nagyfogyasztóknak, a gazdagoknak, a medencéiket fűtő NER-milliárdosoknak aránytalanul jobban kedvez a rezsicsökkentés, mint azoknak, akik csak kevés energiát használnak, sőt, esetleg fával fűtenek.

Na, és mit jelentett be a héten a kormány? Pont ennek az igazságtalanságnak a némi tompítását (bár az még egyelőre nem tiszta, hogy valóban csak az átlagfogyasztás felettieknek drágul meg a rezsi, vagy ha ennek a szintnek a belövésével is trükközött a kormány, akkor sokkal többeknek, azoknak is, akik eddig úgy tudták, hogy átlagos a háztartásuk).

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!