Szégyen, hogy a gyermekeken kezdik a spórolást – Az államtitkár szerint elég 20 fokra fűteni az iskolákat, a DK kiakadt

Első osztályos diákok és tanítónőjük az osztálytermükben a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitója után 2020. augusztus 31-én. 
Első osztályos diákok és tanítónőjük az osztálytermükben a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitója után 2020. augusztus 31-én.  Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Demokratikus Koalíció felszólított a kormányt, hogy ha a közintézmények fűtésén akar spórolni, akkor

ne az iskolákkal, hanem a minisztériumokkal, a Parlamenttel, a Sándor-palotával és a Karmelita kolostorral kezdje.

Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős helyettes államtitkár azon megnyilatkozására hivatkozott, amely szerint elég lesz 20 fokra fűteni az iskolákat télen. Az ellenzéki politikus szerint ez azt jelenti, hogy a kormány a gázzal való spórolást nem a Parlament, a minisztériumok vagy a hivatalok fűtésén kezdi, hanem az iskolákon.

„Amikor a gyermekeink csak kabátban mehetnek majd ki az iskola folyosójára, a milliókat kereső fideszes államtitkárok akkor is ingben fognak szaladgálni a minisztériumokban, ahogy kellemes meleg lesz a Karmelita kolostorban vagy a miniszterelnök dolgozószobájában is”

– fogalmazott, hangsúlyozva: a fűtéssel való takarékoskodás nem ördögtől való, de szégyen, hogy „a megszorítások kormánya” a gyermekeken kezdi a spórolást.

Nem a gyermekeink és a tanáraink szolgáltatták ki hazánk energiaellátását Vlagyimir Putyinnak, nem ők emelték a hétszeresére a gáz árát, és nem ők nem szereztek elegendő gázt télre, mindezért Orbán Viktor és kormánya a felelős, így elvárjuk, hogy a spórolás is rajtuk kezdődjön – jelentette ki Hegedűs Andrea.

A Fidesz egyelőre még nem küldte meg a szokásos, „ha Gyurcsányékon múlna, már iskolák sem lennének” típusú kreténség, de feltehetően órákon belül beszámolhatunk arról is.

Kapcsolódó hírek