Baleset

Kiderült, mi vezetett a miskolctapolcai Barlangfürdő leégéséhez

Közlekedés

Kelenföld elesett, leszakadt egy vezeték, több járat szünetel

Belföld

Felvétel került elő a Fidesszel összejátszó Vogel Evelinről; Magyar Péter szerint a titkosszolgálatokkal dolgoznak Rogánék a lejáratásán

Szuvidáló készülékek ipari konyhába

Szeretne egyedülálló ízvilágú ételeket készíteni vendéglátó-ipari vállalkozásában? Szerezzen be egy szuvidáló készüléket, mellyel igazán egyedi húsokat és egyéb ételeket készíthet majd el! Mai cikkünkben bemutatjuk ezen berendezések tulajdonságait, így érdemes lesz velünk tartani.

Hogyan működnek?

A szuvidáló berendezésekkel tulajdonképpen egy lassú főzési metódusnak vetjük alá a belehelyezett alapanyagokat. Az élelmiszereket bele kell rakni egy vákuumozható zacskóba, majd ezt szükséges elhelyezni a vízzel teli szuvidáló gépbe.

577809[1]

Itt receptúrától, illetve alapanyagtól függően 45°C, illetve 95°C-os állítható főzési hőmérséklet között töltik el a meghatározott időintervallumot. A medencés típusú készülékek esetén általában találhatunk rácsokat, melyek ideális pozíciót biztosítanak a zacskóknak.

Az alacsony hőmérsékleten történő, szabályozott, lassú főzés kellemes ízeket tud biztosítani az ételeknek. Így ha esetleg Önnek eddig nem volt lehetősége erre, akkor is érdemes lesz kipróbálnia.

A berendezések hosszú éveken keresztül ki fogják szolgálni a vállalkozását. Vezérlésüket elektronikus módon nyomógombokkal fogja tudni megoldani. Ennek köszönhetően egy nagyon egyszerűen kezelhető eszköz fog a rendelkezésére állni.

További információk

A medencés szuvidáló gépekhez rendszerint tartozik egy kihúzható kábel is, mellyel az elektromos hálózathoz fogjuk tudni csatlakoztatni a berendezést. Így lehet majd működésbe hozni az eszközünket. Ezenfelül a termék belsejében találhatunk egy perforált alsó rácsot is, mely a hőturbulencia előidézésében segít.

A csöpögésmentes leeresztőcsap segítségével pedig az összes folyadékot le tudjuk majd engedni a gépből miután végeztünk. Így nem kell attól tartanunk, hogy esetleg nem kívánatos módon nedvesség marad benne.

A fedelük szilikontömítéssel van ellátva, melyben nyomáscsökkentő szelep is található. Így érhető el az ételeknél a tökéletes végeredmény. Az éttermeken kívül ipari oktatási intézményekben is maximálisan megállják a helyüket, hiszen kifejezetten alkalmasak a folyamatos használatra.

A készülékek mérete is igen széles spektrumon mozog, elérhetőek egészen a 8,5 literestől az 50 literes űrtartalommal rendelkező darabok. Így biztosan Ön is meg fogja találni azt a méretet, amely kielégíti az igényeit.

Mikor érdemes használni?

A szuvidálás folyamata rengeteg étel elkészítésénél hasznos lehet. A leginkább optimális hozzávalók a különféle zöldségek, húsok, illetve halak. Azonban nem kell csak az imént említett alapanyagokban gondolkodnunk, hiszen akár gyümölcsöket és különféle desszerteket is elkészíthetünk ezzel a technológiával.

A technológia legfőbb előnye, hogy az összetevők tápanyagai, vitaminjai mind-mind benne maradnak, és az állaga sem változik. Amennyiben szeretne ilyen gépet beszerezni, nézzen szét a Nagykonyhai.com Webáruház sous vide gép és szuvid készülék kínálatában! Alkalmazza Ön is a szuvidálásban rejlő lehetődégeket vendéglátó vállalkozásában!

Ez is érdekelhet:
Felhőszakadás, jégeső is lehet a hétvégén – mutatjuk az előrejelzést

Korlátlan internetet biztosít a Yettel az árvízhelyzet miatt

Újabb figyelmeztetést adott ki a meteorológia (hallod, MÁV?)

Vége a Vodafone-nak, ez lesz helyette

Újra meglopja felhasználóit az Apple, megszólalt az MNB

Gyász: elhalasztották a magyar űrhajós küldetését

Rendkívüli: betörhettek a Védelmi Beszerzési Ügynökség szervereire, katonai anyagok keringenek a világhálón