Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Bűnügy

Beleáll a Fidesz: támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni anélkül, hogy tartani kelljen a gyónáskori kitudódástól

Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Itt a bosszú, hatalmas bírságot kapott a magyar kormánnyal szájaló Ryanair

Hivatalosan az extraprofit-különadó áthárítása miatt sújtott le a kormányhivatal.

Itt a bosszú, hatalmas bírságot kapott a magyar kormánnyal szájaló Ryanair
Fotó: Pixabay/Steve001

A Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, a légitársaság 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot kapott – hergelt Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

A tárcavezető felidézte, hogy június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában. Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, amelynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság hétfőn jogsértést állapított meg, a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A fogyasztóvédelmi bírság összege 300 millió forint – írta Varga.

Fejlemény Ryanair-ügyben❗️Június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a…

Posted by Varga Judit on Monday, August 8, 2022

Emlékezetes, Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója korábban idiótának nevezte Nagy Márton minisztert a légitársaságokat sújtó extraprofit-adó miatt, a magyar kormány gyakorlatát pedig „útszéli rabló” törvénykezésnek minősítette.

Varga Judit a dolog kapcsán most azzal replikázott, hogy a kormány megígérte, hogy meg fogja védeni a magyar embereket, az extraprofit-különadó áthárítása esetén mindig fogyasztóvédelmi vizsgálatot fog indítani. A „háborús infláció és a háborús gazdasági helyzet” megköveteli, hogy amelyik multicég extraprofitra tesz szert, az vegye ki a részét a rezsivédelem és a honvédelem költségeiből – sorolta a jól ismert kormánypropaganda-lózungokat, isten tudja honnan vizionálva extraprofitot a COVID-járvány hatásaiból éppen csak kikeveredő légitársaságoknál.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!