Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Felmosta a padlót az „idióta magyar miniszterrel” a Ryanair vezérigazgatója

Emberére akadt az „útszéli rabló” törvénykezés.

Michael O'Leary ír üzletember, a Ryanair fapados légitársaság vezérigazgatója.
Michael O'Leary ír üzletember, a Ryanair fapados légitársaság vezérigazgatója. Fotó: Flickr/WTTC

Interjút adott a hvg.hu-nak Michael O’Leary, Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair vezérigazgatója annak kapcsán, hogy a magyar kormány „extraprofit különadót” vert rá még azokra a légitársaságokra is, amelyek a COVID-járvány okozta visszaesés miatt köztudottan nemhogy „extra”, semmilyen profitról nem számolhattak be az utóbbi időben.

A szakember szerint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter „egy komplett idióta”, ha azt gondolja, hogy „mi vagyunk az az iparág, amelyikre extraprofitadót kell kivetni, hogy megvédje a magyar családokat”, a Ryanair ugyanis 355 millió eurós veszteségről számolt be az elmúlt 12 hónapra, a Wizz Air – amelyik a második legnagyobb légitársaság Magyarországon – pedig majdnem 650 millióról.

Az interjúban még számtalanszor elhangzik, hogy Nagy micsoda idióta, és hogy „nem ez a hibbant miniszter fogja nekünk megmondani, hogyan árazzunk”. A Ryanair korábban egyébként hivatalos közleményében is arról írt, hogy „ez nem extraprofitadó, hanem a kormány által elkövetett útszéli rablás, aminek semmi köze nincs a valósághoz”.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A válaszra sem kellett sokat várni, a gazdaságfejlesztési miniszter szerda reggeli közleményében azon hüledezett, hogy a Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót!

„Bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint”

– tudta hozzátenni az ügyhöz Nagy Márton, nem különösebben kitérve a Ryanair-vezér kritikáira.

Tegnapi hír volt egyébként, hogy a Wizz Air is várhatóan áremelésre kényszerül a sarc miatt, de az EasyJet sem fogja benyelni a veszteséget, vagyis a kormány minden hazudozása állítása ellenére mégiscsak az emberek fogják megfizetni a különadót.