Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

373 milliárdos rekordnyereséget ért el a Mol a második negyedévben

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én.
Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Mol-csoport a második negyedévben 483,7 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) és 372,8 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” üzleti eredményt ért el – olvasható a társaság péntek hajnalban közzétett jelentésben.

A tiszta EBITDA majdnem kétszeres, a tiszta üzleti eredmény majdnem háromszoros növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest a konszolidált, nem auditált kimutatás alapján. A piaci várakozások hasonló összegű, 500 milliárd forintot közelítő tiszta EBITDA-val számoltak.

Féléves összesítésben a tiszta EBITDA elérte a 755,4 milliárd forintot, a tiszta üzleti eredmény az 540,5 milliárd forintot. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint az energiaipar példa nélküli bizonytalanságokkal szembesült, de a Mol így is a terveinek megfelelően teljesített, és még soha nem volt ilyen elkötelezett a stratégiai céljai iránt – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!