Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

373 milliárdos rekordnyereséget ért el a Mol a második negyedévben

RövidenRöviden
Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én.
Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Mol-csoport a második negyedévben 483,7 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) és 372,8 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” üzleti eredményt ért el – olvasható a társaság péntek hajnalban közzétett jelentésben.

A tiszta EBITDA majdnem kétszeres, a tiszta üzleti eredmény majdnem háromszoros növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest a konszolidált, nem auditált kimutatás alapján. A piaci várakozások hasonló összegű, 500 milliárd forintot közelítő tiszta EBITDA-val számoltak.

Féléves összesítésben a tiszta EBITDA elérte a 755,4 milliárd forintot, a tiszta üzleti eredmény az 540,5 milliárd forintot. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint az energiaipar példa nélküli bizonytalanságokkal szembesült, de a Mol így is a terveinek megfelelően teljesített, és még soha nem volt ilyen elkötelezett a stratégiai céljai iránt – olvasható a közleményben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megveszi a Mol az Újpest FC-t, már csak NER-csapatok alkotják az NB I-et

2,53 milliárd forint értékű részvénycsomagot osztott szét vezetői között a MOL

Brutális üzemanyag-áremelés jön hétfőn a magyarországi kutakon

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Lázár János maffiamódszerekkel fenyegette meg a Spart