Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Hegedüs Zsuzsa az RTL-nek: Robbantani akarok, csinálnom kell valamit, hogy ezt megállítsuk

Hegedüs Zsuzsa szociológus, társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott.
Hegedüs Zsuzsa szociológus, társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott. Részlet az RTL Híradó interjújából.

Az RTL Híradónak nyilatkozott Hegedüs Zsuzsa, Orbán Viktor mostanáig társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízottja, annak kapcsán, hogy kedden beintett a fajkeveredéses náci beszéde miatt a kormányfőnek.

Hegedüs a Híradónak elmondta, „ami először kivágta nála a biztosítékot, az a homofóbtörvény volt”. A szociológus a tavaly júliusában hatályba lépett, a kormány által „gyermekvédelminek” nevezett törvényre célzott, amely egyebek mellett megtiltotta 18 éven aluliak számára a homoszexualitás „népszerűsítését” és megjelenítését az iskolákban és a médiában.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért maradt a posztján, Hegedüs azzal reagált, hogy akkor még nem volt biztosítva a költségvetési forrás a vidék digitális felzárkóztatására, ami a szakember által támogatott egyik program volt.

Hegedüs a korábbi szoros kapcsolatát Orbán Viktorral a homofób törvény óta terheltnek festette le.

„Azóta legfeljebb üvöltök a Viktorral, de nemigen találkozunk. Megszűnt az a kapcsolat, hogy megbeszéljük a dolgokat”

– fogalmazott a szociológus.

Arra a kérdésre, hogy miért jelentette meg nyilvánosan a lemondó levelét, Hegedüs azt mondta:

„Azért, mert robbantani akarok. Csinálnom kell valamit, hogy ezt megállítsuk. Mert ez egy olyan métely, amit, ha nem állítunk meg azonnal, akkor terjedni fog.”

Hegedüs szerint azért veszélyesek Orbán nyilvánosan elmondott szavai, mert az ország visszacsúszott a szegénységbe, már csak Bulgária van mögöttünk a jövedelem tekintetében az EU-ban.

„Hogy lehet 240 ezer forint átlagjövedelemből megélni? Ennyit visznek haza az ápolónők, a kezdő pedagógusok. Amikor az elkeseredés mellett ilyeneket szabad mondani, akkor elszabadul a pokol”

– fogalmazott.