Orbán visszaszólt az őt Goebbelshez hasonlító miniszterelnöki megbízottjának

Állítja: „fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett”.

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mai hír volt, hogy Orbán Viktor fajkeveredős tusványosi beszéde miatt lemondott Hegedüs Zsuzsa társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott, aki közel 20 éves barátságot ápolt a pocakos uszítóval – olyannyira, hogy lemondólevelében is tegezve rótta fel Orbánnak: „egy Goebbels-hez méltó, tiszta náci szöveget adsz elő”.

Az eset után Orbán Balázs államtitkár kitette a Facebookra Orbán Viktor válaszlevelét.

Ebben a miniszterelnök – aki az utóbbi években pl. a melegekről is folyamatosan úgy beszél, mintha azok valami kriminális, másodrendű, korcs emberek lennének –, most azt hazudozza bizonygatja Hegedüsnek, hogy de hiszen „tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett”:

„Kedves Zsuzsa!

Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi.

Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.

Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem.”

Orbán Viktor miniszterelnök levélben válaszolt Hegedüs Zsuzsa szociológusnak:

Posted by Orbán Balázs on Tuesday, July 26, 2022

Kapcsolódó hírek