Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

A Jobbik a Fidesszel együtt megszavazta az orosz mintájú homofób törvényt

Az ellenzék más frakciói bojkottálták az ülést, Székely Sándor független képviselő pedig nemmel szavazott.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 14-én.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 14-én.

157 igen és 1 nem szavazat mellett a parlament kedd délután elfogadta a Fidesz orosz mintára készült „pedofiltörvényét”, mely valójában a pedofilok és a homoszexuálisok, transzneműek összemosását, az újabb ellenségek kijelölését szolgálja.

A törvénytervezet ellen hétfőn több ezren tüntettek az Országház előtt. Az egykori szélsőjobboldali, majd Simicska-párt kivételével az ellenzék többi frakciója már akkor bejelentette, hogy bojkottálni fogják a mai szavazást. Ennek oka, hogy bár eredetileg a jogszabály pedofilellenes részeit az ellenzék is támogatta volna, ám a Fudan-tüntetés után a kormánypártok olyan módosítókat nyújtottak be hozzá, melyekkel – orosz mintára – összemossák a homoszexualitást és a transzneműséget a pedofil bűnelkövetőkkel.

A pedofilellenes törvényjavaslat homofób módosításai ellen tartott demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth téren 2021. június 14-én.

A pedofilellenes törvényjavaslat homofób módosításai ellen tartott demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth téren 2021. június 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A törvényt így végül a Fidesz, a KDNP és a Jobbik frakciója támogatta, valamint Apáti István, Bana Tibor, Dúró Dóra, Farkas Gergely, Fülöp Erik, Sneider Tamás, Varga-Damm Andrea, Volner János független képviselők és Ritter Imre nemzetiségi képviselő. Egyedül Székely Sándor független képviselő szavazott nemmel.