Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

A Jobbik a homofób módosítókkal együtt is megszavazza a Fidesz pedofiltörvényét

Vissza a gyökerekhez.

RövidenRöviden
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony „a Tóth-ügy a múlté” Gergely után újabb megalkuvók feküdtek le a NER-nek, de legalábbis sikerült megosztania a kormánynak a kirakatellenzéki összefogást: a Jobbik hétfőn bejelentette, hogy a homofób módosításokkal kiegészítve is megszavazza a fideszesek „pedofilellenes törvénycsomagját”.

A dolog szépséghibája, hogy a javaslat valódi célja nem a pedofilok keményebb büntetése, pláne nem az áldozatok védelme, hanem a pedofília összemosása a homoszexualitással, transzneműséggel, hogy a lerúgott agyú csőcseléknek újabb ellenséget kreáljanak.

A Jobbik a meghátrálás kapcsán az Alfahíren azt üzente: „Üdvözlünk minden szigorító kezdeményezésnek ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni. Politikai közösségünk konzekvensen követelte a pedofil ragadozók elleni kíméletlen fellépést és az ilyen bűncselekmények súlyosabb szankcionálását, azonban az Orbán vezette Fidesz még tárgysorozatba sem vette azokat.” Hozzátették, hogy

„miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását, a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza”.

Azt ígérik, a választások után „ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket”.

Arról, hogy a putyini mintára készült homofób törvénnyel hogyan húzta csőbe az ellenzéket a kormány, Gulyás Márton írt ma a 444-en, hosszan érvelve amellett, hogy miért kellene az „ellenzéknek” bojkottálnia a végszavazást.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

A Jobbik is lemondásra szólította fel a pedofilpárti Novák Katalint

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter