Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Recseg, zizeg, nem hallod? Lehet, hogy a hangszóró cseréje lesz a megoldás

Recseg, zizeg, nem hallod? Lehet, hogy a hangszóró cseréje lesz a megoldás

Roppant zavaró, amikor fontos hívás közben nem hallod a másik felet, akár azt is gondolhatod, a te hallásoddal van baj, de az esetek többségében nem erről van szó, hanem sokszor a mobilod hagszórója nem működik megfelelően.

A mobilok lényeges funkciói támaszkodnak a hangszórókra, nemcsak a telefonhívások minőségét befolyásolják, de zenét, podcast-ot hallgatni, filmet nézni sem tudsz nélkülük, nem hallod az üzeneteidet, az értesítéseket. Némán egyetlen okostelefon sem olyan okos, hanem bosszantó és kellemetlen.

Honnan tudhatod, melyik hangszóró a hibás?

A telefon váratlan elnémulásának több oka is lehet, beállítás, beázás, szoftverhiba vagy egy hardver sérülése is okozhatja a problémát. Amennyiben nem magad állnál neki a tesztelésnek, vidd be a GSM Pont üzleteibe, ahol szervizszolgáltatást nyújtanak gyorsan és szakszerűen, amit egy alapos átvizsgálás előz meg.

A készülékek általában több hangszóróval, egy külső és egy belső eszközzel vannak ellátva. Előbbiek felelnek a csörgésért és a médiafájlok lejátszásáért, utóbbiak a hívások megszólaltatásáért.

Probléma esetén saját magad is ellenőrizhetsz néhány dolgot, mielőtt szervizhez fordulnál: nincs-e túlságosan lehalkítva a készülék, van-e térerő, illetve nem gátolja-e valami a hívást. Persze az is lehet a gond, ha a készüléked egy közeli Bluetooth eszközhöz csatlakozik, és azon játszaná le a hangot. Ezt a funkció kikapcsolásával megszüntetheted. Ha ezeket kilőtted, agyalhatsz a továbbiakon.

Tippek a hangszóró kipróbálásához

Triviális és rettentő kínos, de gyakran előforduló probléma, ha a néma üzemmód miatt nincs hangja a mobilodnak. Javítása is egyszerű: állítsd utcai üzemmódra! Ellenőrizd a használt alkalmazás hangbeállításait! Lehetséges, hogy a némítás a fő szabályozótól függetlenül történt.

Elképzelhető, hogy a vezetékes fül- vagy fejhallgatód maradt bedugva, azért nem szól a telefonod. Szoftverprobléma is gyakran okozza a hangszórók némaságát. Az operációs rendszer frissítése általában megoldja a bajt.

Szennyeződések is okozhatják a hangszórók elnémulását, ezt a hangszórók tisztításával, esetleg a hangszóró rács cseréjével lehet megszüntetni.

A gyári beállítások visszaállításával is gyorsan kiderítheted, hogy a hagszórók hibásodtak-e meg vagy más lehet a baj. Visszaállítás előtt végezz biztonsági mentést, hogy az adatokat ne veszítsd el!

Mikor segít a hangszóró cseréje?

Nem hallod a hívást vagy a hívó felet beszélgetés közben? Recseg, recsegve cseng, vagy nem tudod hangosítani zenehallgatás, filmnézés közben?

Amennyiben tippjeink egyike sem oldja meg a problémát, mert például erős fizikai behatás, beázás okozza a problémát, akkor a hangszóró modul ment tönkre, a hangszóró cseréje válhat szükségessé. Ezt a szervizekben a szakemberek könnyen és gyorsan orvosolják, a telefontípus és a hiba okának függvényében eltérő javítási költségek mellett. Javíttasd meg, és olyan lesz, mint új korában!