Mi történt? A Párbeszéd szerint leáll a Fertő-tavi fejlesztésnek nevezett fideszes környezetpusztítás

Dolgoznak a NER munkagépei a Fertő-tavi cölöpházak elbontásán.
Dolgoznak a NER munkagépei a Fertő-tavi cölöpházak elbontásán. Fotó: Facebook/Dr. Brenner Koloman

Leállítják a beruházók a Fertő-tavi fejlesztést – mondta Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője pénteki online sajtótájékoztatóján.

Jakál Adrienn közölte: négy évvel ezelőtt lezárták a területet, letarolták a természeti környezetet, most azonban kiderült, hogy a „megalomán luxusberuházásra” nincs kellő fedezet.

Az ellenzéki politikus felszólította Farkas Cipriánt, Sopron polgármesterét, Barcza Attilát, a város fideszes országgyűlési képviselőjét és Kárpáti Bélát, a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, hogy tájékoztassák a soproniakat arról, hogy mi fog történni a tó partján.

Hangsúlyozta, azonnali válaszokat vár a város vezetőitől arra, hogy a soproniak mikor kapják vissza a területet, miként állítják azt helyre, illetve mi a véleményük az elbontott cölöpházak tulajdonosainak kárpótlásáról?

A Fertő a miénk‼Sajnos a magyar oldalról már meg sem lehet közelíteni a Fertő-partot az ott zajló, főleg Mészáros…

Posted by Dr. Brenner Koloman on Wednesday, June 2, 2021

A természetkárosító pusztításról, és arról, hogy az állami hatalmasságok hogyan dózerolták le szó szerint a helyiek mólóit és cölöpházait, a Telex írt hosszan tavaly, míg az Átlátszó júniusban arról számolt be, hogy – nagy meglepetés – egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda százmilliókat szakít a beruházáson.

Kapcsolódó hírek