Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Londoni médiaértesülések szerint lemond Boris Johnson

Az elmúlt hetekben kirobbant botránysorozat miatt gyakorlatilag összeomlott a kormánya.

RövidenRöviden
A V4-ek és az Egyesült Királyság csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor kormányfőt (b) fogadja Boris Johnson brit miniszterelnök (j) a londoni Lancaster House előtt 2022. március 8-án.
A V4-ek és az Egyesült Királyság csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor kormányfőt (b) fogadja Boris Johnson brit miniszterelnök (j) a londoni Lancaster House előtt 2022. március 8-án. Fotó. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egybehangzó, hivatalos forrásokból származó csütörtöki londoni médiaértesülések szerint a nap folyamán bejelenti lemondását Boris Johnson brit miniszterelnök, a kormányzó Konzervatív Párt vezetője.

A BBC közszolgálati médiatársaság és a Sky News kereskedelemi hírtelevízió Downing Street-i forrásai szerint Johnson a lemondására irányuló, napok óta folyamatosan erősödő nyomásnak engedve döntött úgy, hogy eleget tesz a távozását kérők felszólításainak.

Johnson várhatóan ügyvezető minőségben a kormány és a Konzervatív Párt élén marad utódja megválasztásáig, amely a nyár végéig eltarthat.

Az elmúlt hetekben kirobbant és egyre terebélyesedő belpolitikai botránysorozat miatt gyakorlatilag összeomlott a Johnson vezette kormány. A héten először Rishi Sunak pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter mondott le, és csütörtökig 57-re emelkedett azoknak a minisztereknek, államtitkároknak és más kormánytisztviselőknek a száma, akik ugyancsak lemondásukkal igyekeztek rábírni Johnsont a távozásra.

Ezek is érdekelhetnek

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Azonnali hatállyal lemondott parlamenti mandátumáról Boris Johnson volt brit miniszterelnök

Rishi Sunak lesz az új brit miniszterelnök

Lemondott Liz Truss brit miniszterelnök

Szerencsejátékká nyilvánítanák a kriptovaluta-tranzakciókat a britek

Szijjártó, miután ruszki gazdája eligazította: nemzeti érdek a stabil, korrekt együttműködés Oroszországgal