Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Újabb cégben szerzett tulajdonrészt Orbán Viktor milliárdos veje

Most éppen a Waberer’s logisztikai vállalat jelentős részét sikerült hazavinni.

Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében.
Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Tiborcz István BDPST Groupjához tartozó BDPST Equity Zrt. adásvételi szerződést kötött a Waberer’s International Nyrt. 21 százalékos tulajdonrészével bíró MHB Optimum Zrt. megvásárlásáról – közölte a BDPST Group pénteken.

A tájékoztatás szerint a logisztikai társaság irányításáért, valamint stratégiai célkitűzéseinek megvalósításáért a továbbiakban is a szakértő menedzsment felel, Barna Zsolt vezérigazgatóval az élén. A szakember korábban több mint 12 évig vezette a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft.-t, amely ez idő alatt Magyarország első számú fuvarozó vállalatává és logisztikai szolgáltatójává vált.

A közlemény idézi az Orbán Viktor regnálása alatt milliárdossá vált Tiborcz Istvánt, a BDPST Group tulajdonosát, aki úgy mesélte:

„A piacon bizonyított, eredményes üzleti modellel rendelkező, egyben a következő évtized kihívásaira is készen álló akvizíciós célpontokat keresünk. Számos iparághoz hasonlóan a logisztikát is felforgatja a technológiai fejlődés, az élesedő nemzetközi verseny, valamint a környezetbarát megoldások keresése. A Waberer’s kiváló pozícióban van ahhoz, hogy ennek az üzleti paradigmaváltásnak az élére álljon Európában”.

„A Waberer’s dinamikus növekedését, jövőálló stratégiáját látva az a várakozásunk, hogy a régió vezető logisztikai szolgáltatója lehet néhány éven belül. Tőkebefektetőként ennek a pozíciónak az eléréséhez kívánjuk hozzásegíteni a társaságot” – magyarázta Tiborcz.