Bűnügy

Fejbe lőtte magát egy férfi Budán, a szomszédok hallották a lövést

Bűnügy

Robbantással fenyegetőzött egy férfi Kisbajcson, egy nappal az esztergomi tragédia után

Közlekedés

Lázár János 6,1 millió forintos jutalommal járó „közlekedési elismeréseket” osztott ki

Bankot kapott karácsonyra Tiborcz István, a miniszterelnök veje

A Gránit Bank többségének megszerzésével immár saját bankja is van az Orbán családnak.

RövidenRöviden
Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében.
Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Megvásárolta a Gránit Bank többségi tulajdonjogát a BDPST Zrt., Tiborcz István holdingcége, tudatta a „vállalkozó” csütörtökön.

A közleményben Orbán Viktor milliárdos veje kifejtette, hogy tőkeemeléssel biztosítanák a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét! A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét – magyarázta.

A zsákmánnyal a BDPST Group 57 százalékot szerez „a hazai bankszektor leggyorsabban növekvő, digitális üzleti modellt megvalósító bankjában”, a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet már be is nyújtották a Magyar Nemzeti Bankhoz; az elbírálás folyamatban van.

„Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét. A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét. Hiszünk a Magyarországon, de globálisan is átalakuló pénzügyi szektor üzleti lehetőségeiben, ezért is kerestünk olyan befektetést, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet már adott”

– emelte ki Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

A közlemény szerint az új tulajdonos deklarálta, hogy további tőkeemelést kíván megvalósítani a Gránit Bankban, tervei hosszú távúak. Emellett támogatja a bankban megvalósuló Új Munkavállalói Résztulajdonosi Program indítását is.

A Gránit Bank 2010 májusában, zöldmezős bankként kezdte meg tevékenységét, mérlegfőösszege az alapítás óta a kilencvenszeresére nőtt, és az idén megközelíti a 700 milliárd forintot, így mára Magyarország leggyorsabban növekvő bankjává vált. A bank ügyfélszámláinak száma immár meghaladja a 80 ezret, és a nem-teljesítő hitelek (NPL) rátája pedig mindössze 0,03 százalék, amely érték bőven a hazai bankszektor átlaga alatt marad.

Ezek is érdekelhetnek

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót

Tiborcz üzlettársa nem titkolhatja tovább a Bosnyák téri „244 milliárd forintos gödör” mutyiját

Tiborcz István cége most egy díjnyertes Tokaj-hegyaljai borászatot szerzett meg

Biztonsági őr támadt a jobbikos tévé munkatársaira, mert azt hitte, Tiborcz István építkezését fotózzák

Szervizdíjat vezethetnek be a magyar szállodákban, meg is van a mértéke

Tiborcz István könyvet írt