Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Hotelépítésre, kikötőfejlesztésre kér közpénzt Tiborcz István érdekeltsége

Közlemény jelent meg a BÉT honlapján, mely szerint a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata, a PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül, a tulajdonában, illetve vagyonkezelésében álló Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztése
és modernizálása érdekében.

Mint írták, a pályázat benyújtásának célja a szolgáltatási színvonal növelése, a meglévő műtárgyak cseréje és felújítása, valamint a kiszolgáló létesítmények színvonalának jelentős növelése.

Emellett egy további pályázatot is benyújtott a program keretein belül a PRO-MOT,

egy új, egész évben nyitva tartó hotelt szeretnének kialakítani.

A tájékoztatás szerint beruházás révén teljesen megújulna a balatonvilágosi Club Aliga szálláshely szolgáltatása, amely nyomán a szálláshelyek színvonala jól illeszkedne a kikötő, valamint a strand által kínált magasabb minőségű szolgáltatások sorába.

A 24.hu észrevett egy másik közleményt is, mely már bővebben vall a tervekről. Ebben azt írják, a Club Aliga területén már elindultak a felújítási munkálatok és már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete.

Az üdülőterület északi részén, az úgynevezett Aliga2 részterületen több, régóta elhanyagolt, védettséget nem élvező, és esetenként balesetveszélyes, korábban elzárt épület lebontása, valamint a körülöttük lévő elburjánzott növényzet rendbetétele is megindult. A fejlesztés ezen szakasza olyan vonzó építési telkek kialakítását célozza, amelyeknek az értékesítése segíti a teljes komplexum átfogó felújításának finanszírozását.

Megjegyzik, a Tiborcz-vő érdekkörébe tartozó Appenninn Nyrt. tervei között szerepel az is, hogy a Club Aliga területén található, erősen leromlott állapotú szálláshely-kínálatot megújítsa.

Az elképzelések szerint 150-200 szobás, 3-4 csillagos, egész évben működő szálloda épülne. A szálloda mellett sportpályák, játszóterek, boltok és kávézók is épülnének.

A tervek szerint 2023. végére készülhet el a többmilliárdos beruházás.

„Mi a titkod?” – Magyar Péter most Orbán vejéről borított

Újra Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, ennyivel nőtt a vagyona egy év alatt

Tiborcz István: „Megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni”

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik