Óriásplakáton kell hálálkodniuk az oligarcháknak, amiért kaptak állami pénzt

Mondjuk az nem teljesen érthető, hogy az adófizetők pénzét miért a kormánynak kell megköszönni.

Óriásplakáton kell megköszönnie többek között Mészáros Lőrincnek, az OTP-nek, Csányi Sándor, Hernádi Zsolt és Garancsi István közös cégének, amiért az Orbán-kormánytól 100 millió forint feletti vissza nem térítendő állami támogatást kaptak luxushotelek fejlesztésére – vette észre a Napi.hu a Magyar Turisztikai Ügynökség által készített kommunikációs útmutatóban.

A sorvezető szerint a nagyjából öt méter széles és két méter magas plakátokat „a nyilvánosság számára jól látható helyen” kell kihelyezni a projekt végrehajtása és a kötelező fenntartási időszak alatt a következő szöveggel:

„Köszönjük Magyarország Kormánya Támogatását!”

Akik 100 millió forint alatti összeget nyertek a hotel- és panziófejlesztési Kisfaludy Program során, azoknak elég egy 60 centis táblát kitenni hasonló szöveggel, de a hirdetést akkor is le kell fotózni, bizonyítékként, hogy nem sumákolták el.

A Napi.hu szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség eddig több mint 700 pályázat kapcsán hozott pozitív döntés, azaz hamarosan tele lesz az ország a kormánynak hálálkodó táblákkal.

Szintén a lap írta meg korábban, hogy a Kisfaludy Programnak köszönhetően bővül vissza nem térítendő állami közpénz-százmilliókból Mészáros Lőrinc Tokaj melletti ötcsillagos szállodája. De hálálkodnia kell az OTP-nek is, amely a balatonszemesi hoteljének bővítésére kapott 500 milliót, és a Garancsi István, Hernádi Zsolt, Csányi Sándor közvetett érdekeltségébe tartozó Tihanyi Kastélyszálló miatt is árad majd a szeretet.

Kapcsolódó hírek