Belföld

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

„Olyanok, mint Dumb és Dumber” – a Ryanair vezére ismét Nagy Mártont és Gulyás Gergelyt csicskította

Michael O’Leary továbbra sem tudja eldönteni, hogy Nagy Márton „komplett idióta vagy nem érti a közgazdaságtant”.

RövidenRöviden
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án.
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak”

nyilatkozta az Euronewsnak Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója Gulyás Gergely és Nagy Márton miniszterekre utalva.

Mint ismert, a Ryanair – ahogy az sokak szerint borítékolható volt –, áthárította a kormány által májusban bejelentett extraprofit különadót az utasokra, ugyanakkor felajánlotta azt is, hogy ha valaki ezt nem kívánja kifizetni, visszaadja a lefoglalt jegyek árát. A társaság közleményében útszéli rablásnak nevezte a sápot, a vezérigazgató leidiótázta Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, majd a Ryanair a honlapján a Magyar Nemzet kamuhírért is helyre tette.

„Az évek során sok támadást megéltünk, de még egyetlen kormány sem vezetett be extraprofit adót egy olyan ágazattal szemben, amelynek rekord veszteségei voltak az elmúlt két évben. Nem értem, hogy a magyar kormány hogy adóztathatja meg az extra profitunkat, ha nincs is semmi hasznunk” – magyarázta a legfrissebb interjúban Michael O’Leary. Kifejtette, az elmúlt két évben mintegy másfél milliárd eurót veszített a légitársaság. 2021-ben 350 millió euró volt a veszteségük (a Wizz Airnek 650 millió), ami 12 hónapra vetítve egymilliárd eurós buktát jelent a Magyarországon működő két legnagyobb légitársaság esetében.

„Ekkor gondolta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter úgy, hogy ideje megadóztatni minket. Ez őrület. Most ő vagy egy komplett idióta vagy nem érti a közgazdaságtant”

– fogalmazott a vezérigazgató, szemlátomást nem szeppenve meg a kormányoldali reakcióktól, és attól sem, hogy a Ryanair ellen azóta bosszúból soron kívüli vizsgálatot rendelt el a fogyasztóvédelemért felelős miniszter.

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Nagy Márton berendelte a Mol vezetőit az egekbe dráguló üzemanyagárak miatt

Nagy Márton bemondta, mire készül a kormány

Jöhet az újabb benzinárstop, ekkor dönthet róla a kormány

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért