Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Gulyás Gergely: „áramvonalasítás” jöhet állami cégeknél, januártól változik a KATA adózás

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. június 17-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. június 17-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Konkrétumok még nincsenek a KATA szigorításával kapcsolatban, de a cél az, hogy a kisvállalkozók katázhassanak, a nagy cégek vezetőinek viszont ne legyen nyitva ez a lehetőség a magas fizetésükkel – árulta el újságírói kérdésre Gulyás Gergely a pénteki Kormányinfón.

A Telex tudósítása szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, vélhetően a jövőben immár 18 millió forintos bevételig lesz lehetőség katázni, de szeretnék megszüntetni, hogy a lehetőség kijátszható legyen. A szabályozás várhatóan jövő év január elsejével újul meg.

Arra, hogy fenyeget-e üzemanyaghiány Magyarországon, Gulyás elmondta, ez a helyzet egyelőre nem reális, az ellátási láncok biztonsága ugyanakkor csekélyebb, mint korábban. Hozzátette, tele vannak a tárolók, ami több hónapra elegendő tartalékot jelent.

Hogy meddig finanszírozható a 480 forintos üzemanyagár-sapka, melyet legutóbb október 1-ig hosszabbított meg a kormány, arról azt mondta, ha hazánk is bekerült volna az olajembargóba, nem lett volna fenntartható, így viszont szerinte az.

Gulyás, reagálva egy korábbi Népszava-cikkre azt monda, nem lesz leépítés a kormányhivataloknál, inkább állami cégek áramvonalasításáról lehet szó. Úgy látja, a kormányhivataloknál, minisztériumoknál maximum 3 százalékkal dolgoznak csak többen az optimálisnál.

A miniszter szólt arról is, hogy szerinte a Ryanair „kocsmai stílusban” kommunikál a magyar kormánnyal, utalva a légitársaság vezetőjének korábbi nyilatkozataira, és arra buzdított mindenkit, akire a Ryanair áthárította (teljesen várható módon – szerk.) az úgynevezett „extraprofitadót”, hogy forduljon a fogyasztóvédelemhez.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt