Baleset

Elképesztő baleset történt az M1-esen, mindketten elaludhattak a kamion vezetőfülkéjében

Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

A forint és a tőzsdei cégek is padlóra kerültek Orbán különadós bejelentése után

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Csütörtök délelőtt folyatódott a forint szerda este tartó lejtmenete, és a tőzsdei cégek is megsínylették az Orbán Viktor által bejelentett új sarcot, mely a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat célozza, mondván, az úgynevezett „extraprofitjuk” egy részét legyenek szívesek beszolgáltatni a rezsi- és honvédelmi alapba.

A Napi.hu összeállítása szerint csütörtök délelőtt már 396,689 forintot ért egy euró, ilyen rossz árfolyamra március eleje óta nem volt példa.

A tőzsdei cégek közül az OTP 8510 forintig esett vissza a nyitás után (februárban még 18000 forinton járt), később ugyan valamelyest korrigált, de még mindig 6 százalékos mínuszban van a papír.

A Mol 2350 forintig esett, ami 10 százalékos mínusz, a Magyar Telekomnál és a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Opusnál 5-5 százalékos az esés. A cikk rámutat, mindössze két cég, az Akko Invest és a Graphisoft Park nincs jelenleg mínuszban a magyar tőzsdén.

Közben a kormányközeli Századvég lendületből megkutatta, hogy a magyarok 79 százaléka támogatja a sarcolást, mely állítólag hosszú távon fenntarthatóvá tenné a rezsicsökkentést, sokan pedig arról is meg vannak győződve, hogy az USA és Joe Biden amerikai elnök politikája is okolható az áremelkedésért.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!