Leütötte, gázolajjal lelocsolta, felgyújtotta munkaadóját egy férfi Tatabányán, jogerősen tizenöt év börtönbüntetést kapott

A gyilkosság helyszíne a rendőrség fotóján.
A gyilkosság helyszíne a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Emberölés és kifosztás bűntette miatt jogerősen 15 év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki még 2020-ban megölte munkaadóját, majd gázolajjal lelocsolta és felgyújtotta.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerdán azt közölte: a táblabíróság a férfi esetében helybenhagyta az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék határozatát, élettársának büntetését azonban hat hónapról tíz hónap börtönbüntetésre súlyosította bűnpártolás bűntette miatt.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi a sértett Tatabánya külterületén található lakóhelyét újította fel, ám az idős férfi nem volt megelégedve a munkával, emiatt sértegetni, szidalmazni kezdte a férfit, aki dühös lett. A vádlott nagy erővel kétszer megütötte a munkaadóját, aki a földre zuhant. A sértett megfenyegette a támadóját, hogy hívja a rendőrséget, ekkor a vádlott egy rozsdás szögvassal kétszer megütötte a férfi tarkóját, aki meghalt.

A sértettnek többszörösen eltört az agykoponya csontja, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét nem lehetett volna megmenteni.

A gyilkosság helyszíne a rendőrség fotóján.

A gyilkosság helyszíne a rendőrség fotóján.Fotó: police.hu

A vádlott telefonon odahívta az élettársát, felmosták a vértócsát, majd átkutatták a sértett ruháját és autóját. A férfi két mobiltelefont és több százezer forintot talált, amit magához vett.

A vádlottak ezután zsákot húztak a holttestre, amit autóval a sértett egyik tanyájára vittek, ahol szemétgödörbe dobták a testet. A férfi gázolajjal meglocsolta, felgyújtotta, majd földet lapátolt rá.

Kapcsolódó hírek