Facebookon őrjöng a fideszes: most tudta meg, hogy a háziorvoshoz telefonon kell bejelentkezni

L. Simon Lászlónak valószínűleg a teljes COVID-járványról sem szóltak.

L. Simon László író, költő, 2010-től fideszes országgyűlési képviselő, egykori kultúráért felelős államtitkár.
L. Simon László író, költő, 2010-től fideszes országgyűlési képviselő, egykori kultúráért felelős államtitkár. Fotó: Facebook/Gelencsér Attila

„Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? S ha felhívja egy 72 éves szívbeteg asszony a háziorvosát, mert vérnyomás problémákkal küzd, s napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában, hogy ebben az esetben azt mondja neki a háziorvosa: nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit?”

– kezdődik L. Simon László igazi „hallja kend” típusú facebookos kifakadása, melyben a Fidesz volt államtitkára azon méltatlankodik meglepetten, hogy a háziorvosi rendelésre telefonon lehet csak bejelentkezni.

Hogy a politikus eddig melyik kő alatt élt, azt nem tudni, mindenesetre igen, évek óta, minimum a COVID-járvány miatt így működik az orvoshoz menés. L. Simon azért még megszégyenítőleg név szerint is a posztba idézi a „renitens” orvost, mintha ő tehetne minderről, hogy aztán a bejegyzés további részéből világossá váljon: a 72 éves szívbeteg asszony az ő édesanyja, azért aggódik ennyire, azért csak most tűnt fel neki mindez.

Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? S ha felhívja egy 72 éves…

Posted by L Simon László on Tuesday, April 19, 2022

„Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!”

– zárta posztját a fideszes, homályban hagyva, hogy akkor mégis ki/mi lenne a téma felelőse (Gyurcsány? Soros? Brüsszel?).

Kapcsolódó hírek