Kordonokkal zárták el a szabadstrandot Gárdonyban

Itt a kánikula, a nyári szünet, mi mást tehetett volna egy igazi emberarcú fideszes városvezetés.

Kordon a gárdonyi szabadstrandon.
Kordon a gárdonyi szabadstrandon. Fotó: Facebook/L. Simon László

Ahogy beköszöntött a kánikula, fémkordonokkal zárták le a gárdonyi szabadstrandot a múlt hét közepén – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A dolog előzménye, hogy a Velencei-tónál nemrég újították fel a partfalat, ám amíg a munkagépek dolgoztak, addig nem volt kordon, azt csak a munkálatok befejezése után állították fel, így most a vasrácsokon túli rész hivatalosan építési terület. A fürdeni vágyók azonban megbontották a kordont, hogy hozzáférjenek a vízparthoz.

A helyiek egy része úgy véli, a fideszes polgármester már régóta le akarja zárni a szabadstrandot,

ezzel a pitiáner húzással akarja elérni, hogy inkább a fizetős részt használják az emberek.

A gárdonyi városvezető – ahogy az ilyenkor lenni szokott – nem reagált az RTL Híradó megkeresésére, de érdekes, hogy még a térség országgyűlési képviselője, a szintén fideszes L. Simon László is hőbörgött egy sort a Facebookon, mondván, ő sem érti, miért kellett ezt művelni a partszakasszal. Mint bejegyzésében írta, „a kerítés meglétére az sem mentség, hogy az önkormányzat hivatalosan nem akarja a partszakaszt strandnak minősíteni”.

Gárdonyban a Petrocelli Étterem és Sirály Strand közötti területen már elkészült a partfal felújítása. Szép és…

Posted by L Simon László on Saturday, July 4, 2020

A Velencei-tó környékén egyébként valami különös agyvihar tombolhat: tavaly nyáron a tó azzal került a hírekbe, hogy kicsivel odébb, a Velence Korzón a víznek és a panorámának háttal csavarozták le a székeket.

Kapcsolódó hírek