Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Kibaszták L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, miután „szabotálta a gyermekvédelmi törvényt”

Kibaszták L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, miután „szabotálta a gyermekvédelmi törvényt”
Fotó: Facebook/L. Simon László

Csák János kulturális és innovációs miniszter – mint a munkáltatói jogkör gyakorlója – hétfőn átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium hétfőn.

A közlemény szerint a miniszter indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette,

olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során – cinikuskodtak a közleményben.

Ismert, L. Simon László volt az, aki kormánypártisága ellenére „be merészelte engedni” a Magyar Nemzeti Múzeumba azt a World Press Photo kiállítást, amelyen – skandalum! – néhány fotó melegeket mutatott be. Az eset kapcsán a homofób, fasiszta Mi Hazánk rendezett éktelen patáliát, olyannyira, hogy L. Simon utóbb meg is köszönte Dúró Dórának az ingyen reklámot, amit a kiállításnak szerzett.

L. Simon László közleményben reagált a kirúgására, azt írta: a döntést tudomásul veszi, de elfogadni nem tudja azt.

„Csák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotáltam a gyermekvédelmi törvényt. A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg” – szabadkozott Facebookon-oldalán a kegyvesztetté vált egykori kultúráért felelős államtitkár.

SajtónyilatkozatCsák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói…

Posted by L. Simon László on Monday, November 6, 2023

Kapcsolódó friss hírek