Jakab: Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket

Jakab: Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket

Fénysebességgel hátrál ki az ellenzék a miniszterelnök-jelöltjük mögül: Jakab Péter például néhány perccel a sejthető eredmények láttán már arról beszélt a Facebookon, hogy Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket.

Mint mondta, Márki-Zay Péter októberben hat ellenzéki párt „hadseregét” kapta meg és tetemes ellenzéki előnyt. „Ebből az előnyből fél év elteltével mára ellenzéki hátrány, hovatovább Fidesz-kétharmad lett” – jegyezte meg.

Úgy vélte, a kevesebb és megfontoltabb, egyértelmű beszéd most több szavazatot hozott volna. Felidézte, hogy Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket. „Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta” – jelentette ki a Jobbik elnöke.

Jakab Péter arról is beszélt, hogy a hat ellenzéki párt egységét és összefogását meg kell őrizni és erősíteni kell, annak ugyanis nincs alternatívája.

Hozzátette: az ellenzéknek most fel kell állnia és fel kell készülnie, hogy ha a helyzet úgy hozza és a megszorítások miatt a népharag „elsöpri ezt a rezsimet”, akkor átvegyék az ország irányítását. „Erre készülünk, de már Márki-Zay Péter nélkül” – mondta Jakab Péter.

Kapcsolódó hírek