Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Jakab: Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket

RövidenRöviden
Jakab: Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket

Fénysebességgel hátrál ki az ellenzék a miniszterelnök-jelöltjük mögül: Jakab Péter például néhány perccel a sejthető eredmények láttán már arról beszélt a Facebookon, hogy Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket.

Mint mondta, Márki-Zay Péter októberben hat ellenzéki párt „hadseregét” kapta meg és tetemes ellenzéki előnyt. „Ebből az előnyből fél év elteltével mára ellenzéki hátrány, hovatovább Fidesz-kétharmad lett” – jegyezte meg.

Úgy vélte, a kevesebb és megfontoltabb, egyértelmű beszéd most több szavazatot hozott volna. Felidézte, hogy Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket. „Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta” – jelentette ki a Jobbik elnöke.

Jakab Péter arról is beszélt, hogy a hat ellenzéki párt egységét és összefogását meg kell őrizni és erősíteni kell, annak ugyanis nincs alternatívája.

Hozzátette: az ellenzéknek most fel kell állnia és fel kell készülnie, hogy ha a helyzet úgy hozza és a megszorítások miatt a népharag „elsöpri ezt a rezsimet”, akkor átvegyék az ország irányítását. „Erre készülünk, de már Márki-Zay Péter nélkül” – mondta Jakab Péter.

Ezek is érdekelhetnek

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

„Viselje egészséggel, egy ország várja, hogy feltegye” – Bilincset akasztottak Völner Pál nyakába a tárgyalása szünetében

Jakab Péter durván összeszólalkozott a polgármesterrel, aki közpénzből építtette fel „Attila király palotáját”

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

ÁSZ: Akkora támadás érte a szuverenitást és a demokráciát a legutóbbi választáson, hogy amiatt még a kampányfinanszírozási jelentés sem készíthető el időben