Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Karácsony: választhatunk, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára kerül

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely egyetért azzal, hogy a választás a háborúról és a békéről szól. Kérdés azonban, hogy ki áll a háború oldalán – tette hozzá a főpolgármester, aki szerint most választani lehet, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára akar-e kerülni.

Karácsony Gergely – miután vasárnap Budapest XIV. kerületében, az Örökzöld óvodában leadta szavazatát – újságírók előtt kiemelte, hogy sokan érkeznek voksolni. Hangsúlyozta: tudják biztosítani a tiszta szavazás feltételeit, hiszen minden szavazókörben ott vannak.

Arra a kérdésre, hogy miként szabályoznák hatalomra kerülésük esetén a határon túli magyarok szavazati jogát, Karácsony Gergely úgy válaszolt: mivel arról csupán kétharmados többséggel lehet dönteni, nem valószínű, hogy hozzá tudnak majd nyúlni a választás után, nincs esélye ugyanis annak, hogy bármelyik oldalon kialakuljon ilyen többség. Hozzátette: az ellenzéki pártok is meg akarják őrizni a határon túli magyarok választójogát, de átalakítanák. Úgy vélekedett, hogy speciális mandátumot kellene adni a határon túli magyaroknak.

A főpolgármester közölte, összesen tíz X-et húzott be, érvénytelenül voksolt ugyanis „az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazáson, amely inkább népámítás”.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat