Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Karácsony: választhatunk, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára kerül

RövidenRöviden
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely egyetért azzal, hogy a választás a háborúról és a békéről szól. Kérdés azonban, hogy ki áll a háború oldalán – tette hozzá a főpolgármester, aki szerint most választani lehet, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára akar-e kerülni.

Karácsony Gergely – miután vasárnap Budapest XIV. kerületében, az Örökzöld óvodában leadta szavazatát – újságírók előtt kiemelte, hogy sokan érkeznek voksolni. Hangsúlyozta: tudják biztosítani a tiszta szavazás feltételeit, hiszen minden szavazókörben ott vannak.

Arra a kérdésre, hogy miként szabályoznák hatalomra kerülésük esetén a határon túli magyarok szavazati jogát, Karácsony Gergely úgy válaszolt: mivel arról csupán kétharmados többséggel lehet dönteni, nem valószínű, hogy hozzá tudnak majd nyúlni a választás után, nincs esélye ugyanis annak, hogy bármelyik oldalon kialakuljon ilyen többség. Hozzátette: az ellenzéki pártok is meg akarják őrizni a határon túli magyarok választójogát, de átalakítanák. Úgy vélekedett, hogy speciális mandátumot kellene adni a határon túli magyaroknak.

A főpolgármester közölte, összesen tíz X-et húzott be, érvénytelenül voksolt ugyanis „az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazáson, amely inkább népámítás”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Karácsony Gergely is megszólalt Magyar Péterről

Karácsony Gergely: a saját kezemmel fogom őket levágni

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter