Bulvár

Pottyondy Edina Bayer Zsoltnak: „burzsuj, vén, csoffadt fasz”

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Bűnügy

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Tizenhét évre ítélték terrorcselekmények miatt Budaházy Györgyöt

RövidenRöviden

Tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék szerdán.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet további 5 vádlottat sújtott tíz évnél hosszabb fegyházzal, több másik vádlott pedig 5 év körüli szabadságvesztést kapott. A bíróság a rendelkező rész kihirdetése után nyomban határozott Budaházy és több társa letartóztatásáról is, amit azonnal végrehajtottak.

Budaházy szimpatizánsai tapssal, kiabálással zavarták meg a rendet, ezért a bíró eltávolíttatta őket a tárgyalóteremből.

Az eljárás adatai szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban. A vádlottak többsége jobbára tagadta a terhére rótt cselekményeket.

A Fővárosi Törvényszék 2016-ban már egyszer elítélte első fokon, nem jogerősen Budaházyt és társait – Budaházy akkor 13 évet kapott -, ám a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azt a döntést hatályon kívül helyezte és az elsőfokú eljárás megismétlésére utasította a törvényszéket.

Ezek is érdekelhetnek

TEK-esek fogtak el két orvvadászt Sümegen és Tapolcán

Novák Katalin palotája közleményt adott ki a Budaházy-ügyben

Hiller István: terrorcselekmény történt

95 centis taglózókalapáccsal verte halálra testvérét egy férfi Zalában, tíz év börtönre ítélték

Kiengedik a börtönből Budaházy Györgyöt, házi őrizetbe helyezik

LMP: terroristák ne kaphassanak kegyelmet!