Bűnügy

Beteg állatok: homokot, kavicsot tömtek egy kisfiú szájába Borsodban, életveszélyes állapotba került

Baleset

Ki akart ugrani egy férfi a pécsi tévétoronyból, dolgozók és vendégek rángatták vissza

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

LMP: terroristák ne kaphassanak kegyelmet!

RövidenRöviden
A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2019. február 14-én.
A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2019. február 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az LMP politikai nyilatkozatot terjeszt az Országgyűlés elé annak érdekében, hogy terroristák és a társadalom szerkezetére, egységére, biztonságára veszélyes bűnözők ne kaphassanak elnöki kegyelmet.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja szerint Novák Katalin államfő hibázott, amikor Budaházy Györgyöt és társait kegyelemben részesítette. Kijelentette: nem adható kegyelem annak, aki a kegyelem után veszélyt jelent Magyarországra és az itt élőkre.

Emlékeztetett: az érintett perben hozott bírói indoklás szerint is csupán a véletlen műve, hogy a csoport tevékenységének nem lett halálos áldozata. Felidézte az egyik elítélt szavait is, aki azt mondta:

„én most már úgy vagyok ezzel a dologgal, ha meghal, meghal”.

Az elítéltek akkori kormánypárti közéleti személyiségek ingatlanjainál gyújtogattak, lángba borítottak egy jegyirodát és két, melegek által látogatott szórakozóhelyre is Molotov-koktélt dobtak – idézte fel Csárdi Antal és leszögezte: semmi nem indokolta a Budaházy Györgynek és társainak nyújtott kegyelmet.

Az LMP szerint az Országgyűlésnek ezért fel kell kérnie az államfőt: kegyelmezési jogát úgy gyakorolja, hogy az a társadalom mindennapi működésében ne okozzon aránytalan nyugtalanságot. Az LMP-s javaslat szerint az is aggályos, ha a kegyelem olyan embert érint, aki jogerős bírósági ítélet szerint is terrorcselekményt hajtott végre.

Ezek is érdekelhetnek

A fideszes hazaárulók nem mentek el, határozatképtelen volt az Országgyűlés akkumulátorgyáras rendkívüli ülése

LMP: tiltsák be a TikTokot a 18 év alattiak körében!

Megakadályozták a fideszes delegáltak, hogy az emberek elmondhassák véleményüket az akkumulátorgyárakról

Nem kell börtönbe vonulnia az ajkai orvosnak, akinek meghalt két, hanyagul ellátott betege

Az LMP felszólította Orbán Viktor, hogy fejezze be a tiktokozást

Öngyilkos akart lenni egy férfi Kiskunfélegyházán, rendőrök mentették meg az utolsó pillanatban