Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

LMP: terroristák ne kaphassanak kegyelmet!

A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2019. február 14-én.
A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2019. február 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az LMP politikai nyilatkozatot terjeszt az Országgyűlés elé annak érdekében, hogy terroristák és a társadalom szerkezetére, egységére, biztonságára veszélyes bűnözők ne kaphassanak elnöki kegyelmet.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja szerint Novák Katalin államfő hibázott, amikor Budaházy Györgyöt és társait kegyelemben részesítette. Kijelentette: nem adható kegyelem annak, aki a kegyelem után veszélyt jelent Magyarországra és az itt élőkre.

Emlékeztetett: az érintett perben hozott bírói indoklás szerint is csupán a véletlen műve, hogy a csoport tevékenységének nem lett halálos áldozata. Felidézte az egyik elítélt szavait is, aki azt mondta:

„én most már úgy vagyok ezzel a dologgal, ha meghal, meghal”.

Az elítéltek akkori kormánypárti közéleti személyiségek ingatlanjainál gyújtogattak, lángba borítottak egy jegyirodát és két, melegek által látogatott szórakozóhelyre is Molotov-koktélt dobtak – idézte fel Csárdi Antal és leszögezte: semmi nem indokolta a Budaházy Györgynek és társainak nyújtott kegyelmet.

Az LMP szerint az Országgyűlésnek ezért fel kell kérnie az államfőt: kegyelmezési jogát úgy gyakorolja, hogy az a társadalom mindennapi működésében ne okozzon aránytalan nyugtalanságot. Az LMP-s javaslat szerint az is aggályos, ha a kegyelem olyan embert érint, aki jogerős bírósági ítélet szerint is terrorcselekményt hajtott végre.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz