Időjárás

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

Politika

7 propagandista távozott a Hír TV-től – minden cégvezető nagyon figyeljen, mostantól bárhol felbukkanhatnak!

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Сзийярто: Elértük, hogy nem érintik hazánkat az újabb Oroszország elleni szankciók

RövidenRöviden
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Az újabb európai uniós szankciós intézkedések semmilyen módon nem érintik az energiaszállításokat, Magyarország energiaellátása továbbra is biztonságban van – magyarázta közösségi oldalán kedden közzétett videójában Szijjártó Péter.

❗️Újabb szankciós intézkedések – biztonságban a magyar energiaellátás

❗️Újabb szankciós intézkedések – biztonságban a magyar energiaellátás

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, March 15, 2022

Az orosz barátságrenddel kitüntetett putyinista külügyminiszter azt mesélte: az elmúlt négy napban nagyon komoly viták folytak Brüsszelben egy újabb, Oroszországgal szembeni szankciós csomag elfogadásáról, amely már a hatodik szankciós csomag! Hozzátette: a legnagyobb vita arról volt, hogy ezek az újabb szankciós intézkedések mennyiben érintsék az oroszországi energiaszektort, illetve az Európába irányuló energiaszállításokat.

Magyarország a kezdetektől világossá tette az álláspontját: nem engedi-nem engedte, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát és nem engedi-nem engedte kockáztatni a magyarországi energiaellátás biztonságát – mondta a miniszter. Hangsúlyozta: abban az esetben, ha el kell zárni a földgázszállításokat Oroszországból Európába, nem lesz fűtés Magyarországon, az ipar pedig rendkívüli nehézségekbe ütközik. Ha a kőolajszállításokat kell leállítani, mint ahogyan arra szintén volt kezdeményezés Brüsszelben, akkor az üzemanyagellátás kerül bajba, ha pedig a szén importját kell feladni, a vas- és acélművek működése válik gyakorlatilag lehetetlenné – sorolta, hogy mi minden fontosabb szerinte az ukrán emberéleteknél.

A miniszter úgy értékelte: sikerrel vitáztak, mivel a szankciók semmilyen módon nem érintik az Oroszországból Európába irányuló energiaszállításokat, így Magyarország energiaellátásának biztonságát nem érinti, nem kockáztatja, nem hozza nehéz helyzetbe ez az új szankciós csomag.

Ezek is érdekelhetnek

Szijjártó Péter ruszkibérenc ügynök, külügyminiszter: csendes, de hideg a reggeli folyópart Moszkvában

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Elfogta a svájci légierő Szijjártó Péter gépét

Szijjártó, miután ruszki gazdája eligazította: nemzeti érdek a stabil, korrekt együttműködés Oroszországgal

Itt a kormány friss bejelentése

Szijjártó szerint azért nem küld pénzt Brüsszel, mert féltékenyek és utálnak minket