Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Сзийярто: Elértük, hogy nem érintik hazánkat az újabb Oroszország elleni szankciók

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Az újabb európai uniós szankciós intézkedések semmilyen módon nem érintik az energiaszállításokat, Magyarország energiaellátása továbbra is biztonságban van – magyarázta közösségi oldalán kedden közzétett videójában Szijjártó Péter.

❗️Újabb szankciós intézkedések – biztonságban a magyar energiaellátás

❗️Újabb szankciós intézkedések – biztonságban a magyar energiaellátás

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, March 15, 2022

Az orosz barátságrenddel kitüntetett putyinista külügyminiszter azt mesélte: az elmúlt négy napban nagyon komoly viták folytak Brüsszelben egy újabb, Oroszországgal szembeni szankciós csomag elfogadásáról, amely már a hatodik szankciós csomag! Hozzátette: a legnagyobb vita arról volt, hogy ezek az újabb szankciós intézkedések mennyiben érintsék az oroszországi energiaszektort, illetve az Európába irányuló energiaszállításokat.

Magyarország a kezdetektől világossá tette az álláspontját: nem engedi-nem engedte, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát és nem engedi-nem engedte kockáztatni a magyarországi energiaellátás biztonságát – mondta a miniszter. Hangsúlyozta: abban az esetben, ha el kell zárni a földgázszállításokat Oroszországból Európába, nem lesz fűtés Magyarországon, az ipar pedig rendkívüli nehézségekbe ütközik. Ha a kőolajszállításokat kell leállítani, mint ahogyan arra szintén volt kezdeményezés Brüsszelben, akkor az üzemanyagellátás kerül bajba, ha pedig a szén importját kell feladni, a vas- és acélművek működése válik gyakorlatilag lehetetlenné – sorolta, hogy mi minden fontosabb szerinte az ukrán emberéleteknél.

A miniszter úgy értékelte: sikerrel vitáztak, mivel a szankciók semmilyen módon nem érintik az Oroszországból Európába irányuló energiaszállításokat, így Magyarország energiaellátásának biztonságát nem érinti, nem kockáztatja, nem hozza nehéz helyzetbe ez az új szankciós csomag.