Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Kirúgták Bangónét az MSZP-ből, miután kiderült, hogy hazudott a diplomájáról

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én.
Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormánypárti Mandiner szellőztette meg először egy, a „csepeli szocialisták életét jól ismerő” forrásuk alapján, hogy a parlamenti önéletrajzában szereplő végzettséggel ellentétben Bangóné Borbély Ildikónak nincs közgazdász diplomája.

Az MSZP-s politikus nyilvános önéletrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára járt, és 2013-ban végzett.

A lap ugyanakkor közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, ahonnan az a válasz érkezett, hogy

„tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található”.

Az MSZP vezetősége vasárnap reggel közleményben tudatta, hogy Bangóné már nem tagja a pártnak.

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól – írja a közlemény, hozzátéve: Bangóné a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

„A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből” – közölte a szocialista párt.