Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Egészségügy

Pintér Sándor véletlenül majdnem kétszer is megemelte az egészségügyisek bérét, de szerencsére időben eszmélt

Elhunyt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke

RövidenRöviden
David Maria Sassoli olasz politikus és újságíró. 2019. július 3-ától az Európai Parlament elnöke.
David Maria Sassoli olasz politikus és újságíró. 2019. július 3-ától az Európai Parlament elnöke. Forrás: Wikipedia.org

Súlyos betegség következtében, 65 éves korában kedden elhunyt az Európai Parlament elnöke, David Sassoli – adta hírül Roberto Cuillo, az EP-elnök szóvivője.

Cuillo arról tájékoztatott, hogy Sassoli kedden 1 óra 15 perckor hunyt el az olaszországi Friuli-Venezia Giulia régióban található Aviano település kórházában. A temetés időpontját és helyét a következő órákban közölik – tette hozzá.

Az Európai Parlament elnöki kabinetje hétfőn közölte, hogy december 26-án súlyos egészségi állapotban kórházba szállították az Európai Parlament elnökét Olaszországban. Kezelésére az immunrendszerének elégtelen működése miatt kialakult súlyos szövődmények miatt volt szükség – tájékoztattak. Ekkor minden hivatalos programját törölték.

Sassoli nem először került kórházba egyészségi problémák miatt. Az EP elnökét szeptemberben egy strasbourgi kórházba vitték súlyos tüdőgyulladás miatt. Akkor a politikus több mint két hónapig nem tudta ellátni feladatait.

David Sassoli 1956. május 30-án született Firenzében. Több mint 10 éven át tagja volt az Európai Parlamentnek, miután az újságírásról a politikai pályára váltott. A szocialista politikus pályafutását újságíróként kezdte a római Il Tempo napilapnál, majd egyebek mellett a RAI olasz közszolgálati televízió esti híradójának műsorvezetője volt mielőtt 2009-ben az olasz Demokrata Párt (PD) tagjaként az Európai Parlament képviselőjévé választották. 2019. július 3-tól volt az Európai Parlament elnöke.

Az Európai Parlamentben az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoportjának tagja volt, amely az Európai Néppárt (EPP) után a második legnagyobb képviselőcsoport az uniós parlamentben. Nős, két gyermeke született.

Információk szerint a Sassoli utódjának megválasztásáról szóló szavazás első fordulóját várhatóan az Európai Parlament jövő héten tervezett strasbourgi ülésének keddi munkanapján tartják.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Hidvéghi Balázs megneszelte: összehangolt támadás készül „Magyarország ellen”

Varga Judit bejelentette, hogy az EP nem tiszteli sem a demokráciát, sem a jogállamot

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Varga Judit nagyon begurult: „megsebezték a demokrácia és a jogállamisági legalapvetőbb elveit”

Az EP delegációja felszólította az Orbán-kormányt, hogy ne lopja el az uniós forrásokat