Bűnügy

Megöltek egy férfit egy miskolci áruház parkolójában

Baleset

Durva baleset történt az M3-ason, ketten meghaltak

Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

A Hit Gyülekezetének lapjában jelent meg a Kínai Kommunista Párt főtitkárának propagandaüzenete

Bár mintha Google Translate-tel fordították volna.

A Hszinhua kínai ügynökség által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és felesége, Lévai Anikó a sanghaji repülőtérre érkezik 2018. november 4-én. Orbán Viktor a november 5-én Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) eseményein vesz részt.
A Hszinhua kínai ügynökség által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és felesége, Lévai Anikó a sanghaji repülőtérre érkezik 2018. november 4-én. Orbán Viktor a november 5-én Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) eseményein vesz részt. Fotó: MTI/Hszinhua

PR-cikkben közölte Hszi Csin-ping kínai elnök szilveszteri üzenetét a Hetek, a máskor rendszeresen és hevesen kommunistázó Hit Gyülekezetének lapja – szúrta ki a Magyar Hang.

A fizetett propagandaanyagba furcsa szavak, valamint kínai termékek használati útmutatójához hasonló, tükörfordításszerű mondatok keveredtek, mintha a Google Translate-tel fordították volna magyarra:

„A most véget érő rendkívüli év volt. Olyan eseményeket tapasztaltunk meg személyesen, melyek mérföldkőként szolgáltak a Kínai Kommunista Párt és Kína történelmében. A két 100 évre irányuló küzdelmünk célkitűzéseit összekötő korban beindítottuk a modern szocialista ország átfogó kiépítésének új folyamatát, lelkesedést árasztva haladunk a kínai nemzet megújulásának útján.

Az év elejétől a végéig a mezőkön, a vállalatokban, a közösségekben, az iskolákban, a kórházakban, a laktanyákban, a tudományos és kutatóintézetekben az egész évben szorgalmasan dolgoztak, verejtékeztünk, felajánlásokat tettünk, számos eredményt értünk el. Az tovat időben mint láttuk és átéltük, Kína hajlíthatatlan és feltörekvő ország. Itt él a kedves kínai népünk, itt munkáljuk a napról napra fejlődő és generációról generációra továbböröklődő ügyünk.”

A rejtélyes „tovat” szó például eredetileg talán tovatűnt lehetett, csak hiba csúszhatott a másolásba. A magyartalanságon túllendülve azonban átsejlik az írásból az atyáskodó diktátorokra jellemző propagandista hangvétel is:

„Hatalmas országban több a nehézség is. Bár számos különféle dolog van, de végül mindig az általános családokat érintik. Egyes területeket megvizsgáltam, meghallgattam különböző alapszervezeti munkabeszámolókat, amelyekből inspirációkat kaptam. Amikor eljutottam családokhoz, mindig megkérdeztem, hogy még milyen nehézségeik vannak. A falusiak történeteit mindig észben tartom.”

– írja szerető népének Hszi Csin-ping a Hit Gyülekezetét alapító Németh Sándor magyar lapjában.

Ez is érdekelhet: A jövő héten téliesebbre fordul az időjárás

Kapcsolódó hírek

Orbán újabb elképesztő sületlenséggel hergel a rádiójában

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Megérkezett Hszi Csin-ping, Orbán gyerekekkel várta a reptéren a kínai gyarmatosítót

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

VSquare: arcfelismerő térfigyelő kamerákról is megállapodhatott Orbán Hszi Csin-pinggel

Orbán Viktor büszke arra, hogy az olimpiai bajnok Liu fivéreket Kínának adtuk

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!