Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Közlekedés

Összeomlott a MÁV, már egy unalmas vasárnapon sem képes utasokat szállítani

Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én.
Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Folytatódik Magyar Péter csörtéje az ATV-vel: tegnap este beszámoltunk róla, hogy a Tisza Párt vezetője kiviharzott az Egyenes Beszéd stúdiójából, miután Rónai Egon műsorvezető interjú helyett a csatorna sérelmeit akarta élő adásban leverni a politikuson.

Magyar az eset után azt írta, szerinte a műsorvezető, „nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a HIT Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására” valótlanságokat állított, majd egy újabb posztban az ATV munkásait is összefüggésbe hozta a HIT Gyülekezete szektával.

„Ami ma az ATV-ben történt, az egy előre előkészített provokáció volt. A megafonos propagandisták oldalain 1 perccel azután, hogy levettem a mikrofont, már kint voltak az előkészített posztok. Igen hibáztam. Abban hibáztam, hogy elhittem, hogy egy korrekt interjút akarnak készíteni. Többet nem fog előfordulni. Messzire elkerülöm a Fidesz házitelevízióját”

– olvasható a posztban, melyben több ATV-s médiamunkást is név szerint említ.

Ami ma az ATV-ben történt, az egy előre előkészített provokáció volt. A megafonos propagandisták oldalain 1 perccel…

Posted by Péter Magyar on Monday, June 10, 2024

ATV: ezentúl is várjuk a műsorainkban

Még tegnap este reagált az Indexnek a csatorna, azt írva, bizonyítani tudják, hogy nekik van igazuk.

„Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtuk át a Tisza Párt alelnökének. Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban” – közölte az ATV.

Mint írták, az ATV SMS-ekkel, e-mailekkel tudja cáfolni Magyar Péter kijelentéseit, akit folyamatosan meghívtak a televízió szerkesztői különböző műsorokba. A hétfői szereplése előtt egy héttel ugyanígy az Egyenes beszéd vendége volt, előtte egy héttel pedig a Heti Naplónak adott 40 perces interjút, és a nézők kérdéseire is válaszolhatott.

Hozzátették, hogy összesen hat élő adásban szerepelt a kampányidőszak alatt. Emellett a Híradó napi szinten beszámolt Magyar Péter országjárásáról, és az atv.hu is szemlézte az összes interjúját, amit a csatornának adott. Az ATV e-mailes megkereséseire nem reagált, az EP-listavezetők és a fővárosi listavezetők vitájára nem fogadta el a meghívást – áll a közleményben.

A MÚOSZ alelnöke elítéli az ATV módszereit

Vicsek Ferenc, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) alelnöke saját közösségi oldalán reagált az ATV műsorában történtekre. Azt írta:

„Ha a főszerkesztőnek baja van az éppen legerősebb ellenzéki párt vezetőjének korábbi nyilatkozatával, akkor azt biztos, hogy adáson kívül kell megbeszélnie a politikussal. A tv-t nem használhatja erre. Lépre csalni a politikust, lekutyakomédiiázni a nyilatkozatát, és a cég sértettségét a választási siker kapcsán aktuális kérdések elé helyezni, lemondani a kérdezés lehetőségéről, az önmagában az újságírói pozíció feladása. Nem egyenes beszéd…”

Ez is érdekelhet: Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Kapcsolódó hírek

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Magyar Péter elárulta, kire szavazott a kerületében

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Akkorát nyerhet a Tisza Párt, hogy nem lesz elég emberük hozzá

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Orbán Viktor az egybiteseknek guruló dollározott, Magyar Péter lecsapta a magas labdát

Magyar Péter: a Fidesz elindult a lejtőn, és ezen a lejtőn fel lehet gyorsulni

Hadházy Ákos is beleszállt az ATV-be: „a demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna”

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!