Századvég: minden kutatás azt mutatja, hogy marad a Fidesz-kormány

A kormányközeli elemző elmagyarázta a közvéleményt az újév első napján.

Orbán Viktor Eszéken 2019. november 28-án.
Orbán Viktor Eszéken 2019. november 28-án. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Egyelőre minden kutatás azt mutatja, hogy marad a Fidesz-KDNP kormányzat, csak az arány kérdéses – mondta az országgyűlési választások várható eredményével kapcsolatban Palóc André, a kormányközeli Századvég vezető elemzője szombat reggel az M1 propagandacsatornán.

A „szakember” a 2021-es évet értékelve elmondta: a többség szerint jól kezelte a koronavírus-járványt a kormány, intézkedései betarthatóak voltak. Míg Nyugat-Európa több országában tüntetések voltak a korlátozások miatt, itthon ez elmaradt. A gazdaság újraindítása is jól sikerült, év végére egy „egészen elképesztő gazdasági növekedés” indult el – magyarázta az elemző, aki a közel 40 ezer elhunytról és a 370 forintos euróról nem tett említést.

Novák Katalin családügyi miniszter köztársasági elnöki jelölése kapcsán arról beszélt: a jobboldal adja az első magyar államfőt, aki nő, és aki a családvédelmet képviselheti, miközben Nyugaton megrendülni látszik a klasszikus család!

Palóc arról is értekezett: a „baloldalinak nevezett” előválasztáson látszott az ellenzék zavara. Márki-Zay Péternek, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének szűk a mozgástere, nincs saját pártja, ezt azzal próbálja ellensúlyozni, hogy napról napra tesz „hajmeresztő” nyilatkozatokat, megsért különböző társadalmi csoportokat, például a nyugdíjasokat, vagy a kormánypárti szavazókat – hordott össze hetet-havat.

Nyilvánvaló, hogy ellenzéki oldalon a DK és Gyurcsány „diktálja a tempót”, Márki Zay Péternek maradt a kommunikáció, de az inkább kudarc

– értékelte az ellenzéket a kormányközeli elemző.

Karácsony Gergely főpolgármester kapcsán arról beszélt: a Városháza-ügyben nyilvánosságra került hangfelvételek tanúsága szerint működik egy mechanizmus, melynek lényege, hogy nyomott áron eladják az ingatlanokat, amik utána jóval magasabb áron kelnek el. Ez – az egyelőre semmilyen konkrét bizonyítékkal, nyomozati megállapítással alá nem támasztott, kizárólag a kormánysajtóban habosított ügy – szerinte a 2010 előtti „Nokiás-dobozos korszakot idézi fel”.

A főpolgármester tevékenységét a Városháza-ügy mellett dugók, csúszó projektek, botrányok jellemezik, zuhant a támogatottsága, bár Karácsony Gergely nagy túlélőnek tűnik – összegzett Palóc André, s már csak azt kellene tudni, hogy ha ennyire pocsék Karácsony ügyködése, ugyan miért zavarták el a budapestiek Tarlóst.

Ezek is érdekelhetnek