Karácsony: az orosz titkosszolgálat kavar a Városháza-ügyben; vizsgálóbizottság állt fel

„Budapestet össztűz alá vette a hatalom.”

Karácsony: az orosz titkosszolgálat kavar a Városháza-ügyben; vizsgálóbizottság állt fel
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén – ellenzéki javaslatra – a képviselők vizsgálóbizottság felállításáról döntöttek a Városháza-ügy miatt.

A testület elé Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője nyújtott be javaslatot, az előterjesztést végül Karácsony Gergely főpolgármester módosító javaslatával egyhangúlag fogadták el a képviselők.

A testület feladata az lesz, hogy a Városháza és a fővárosi önkormányzat más ingatlanjainak hasznosításával összefüggő állításokat tartalmazó, nemrégiben nyilvánosságra került hangfelvételekkel összefüggésben vizsgálatot folytasson le.

Karácsony: a Városháza-ügy kamu botrány

Karácsony az ülés után a Facebook-oldalán többek között arról írt, hogy a Városháza-ügy hátterében a magyar kormánynál is jól fekvő dúsgazdag Rahimkulov-családon keresztül az orosz titkosszolgálatokat látja, mert „Budapestet össztűz alá vette a hatalom”.

Budapestet össztűz alá vette a hatalom. Amíg a kormány folyamatos sarcpolitikával, megszegett ígéretekkel és be nem…

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, November 24, 2021

A főpolgármester ismét világossá tette: „a Városháza nem eladó, és pont”, és szerinte valójában csak egy „politikai megrendelésre, előre megtervezett módon hazug lejárató kampányról” van szó.

„Mit tudunk ennek a lejárató kampánynak a módszereiről? Tudjuk, hogy bűncselekmények elkövetésével valósult meg. Tudjuk, hogy titkosszolgálati eszközökkel és módszerekkel készült. Tudjuk azt is, hogy szinte tankönyvszerűen követi az orosz úgynevezett kompromat-módszert, az orosz titkosszolgálati befolyásolás módszertanát”

– írja Karácsony Gergely a posztban, sorra bemutatva a kormányközeli Indexen taglalt történet szereplőit, „akik úgy tesznek, mintha szemet vetettek volna a Városházára, aztán maguktól, vagy megbízásból, provokálnak, lehallgatnak, manipulálnak”.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek