Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Megszólalt Karácsony Gergely a Városháza-ügyben

Feljelentést tesznek az Indexen napok óta zajló „fideszes politikai támadás” miatt.

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Sajtótájékoztatót tartott kedden délben Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, melyen bejelentette, hogy feljelentést tesznek az Indexen taglalt Városháza-ügyben nyilvánosságra hozott újabb hangfelvételek miatt, és sajtóhelyreigazítási-pereket is indítanak.

A főpolgármester közölte: feljelentést tesznek, mivel a kedden napvilágot látott felvételen „törvénysértő módon” hangzottak el „hazug rágalmak”, és ezeknek a bemutatása, tényként felmutatása bűncselekmény.

Az Orbán-kormány megtámadta Budapestet. A Fidesz és a lakájmédiája pedig megtámadta a városvezetést. Az a dolgunk, hogy…

Posted by Karácsony Gergely on Tuesday, November 16, 2021

Karácsony Gergely ismételt fideszes politikai támadásnak nevezte az újabb hanganyagot. Úgy fogalmazott, háromféleképpen fogják megvédeni magukat: egyfelől tűzbe teszi a kezét Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesért, akit szerinte alaptalanul támadnak. Másfelől pedig mivel ezek a hazug rágalmak törvénysértő módon hangzottak el, ezért ezek tényként történő bemutatása bűncselekmény, ezért feljelentést tesznek. Végül még könnyebbé teszik a főváros vagyongazdálkodását érintő, már eddig is szabadon hozzáférhető adatokat az újságírók számára, hogy ezzel is könnyítsék munkájukat.

Karácsony szerint a hangfelvételnek nincs valóságalapja és a főváros vezetésének egyetlen tagja sem találkozott Gansperger Gyulával vagy a Berki család tagjaival.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat