Lemondott Novák Katalin a miniszteri tisztségéről

Tegnap derült ki, hogy Orbán Viktor benne látta meg Áder János méltó utódját.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én.
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Novák Katalin közösségi oldalán jelentette be szerdán, hogy december 31-ével lemond a családokért felelős tárca nélküli miniszteri tisztségéről.

A bejegyzésben azt írta: az utolsó kormányülésén vesz részt, december 31-ével lemond a családokért felelős miniszteri posztról, hogy minden erejével az előtte álló feladatra készülhessen!

Az utolsó kormányülésem. December 31-ével lemondok a családokért felelős miniszteri tisztségemről, hogy minden erőmmel az előttem álló feladatra készülhessek. ????

Posted by Novák Katalin on Wednesday, December 22, 2021

Emlékezetes, Orbán Viktor keddi évzáró nemzetközi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek. A felkérést Novák Katalin elvállalta.

Áder János jelenlegi államfő második elnöki mandátuma 2022. május 10-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek