Belföld

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Karikó Katalin átvette a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért elismerést

RövidenRöviden
Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért idei díjazottja az elismerés átadásán a Debreceni Egyetemen 2021. december 14-én.
Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért idei díjazottja az elismerés átadásán a Debreceni Egyetemen 2021. december 14-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért idei díjazottja az elismerést kedden vette át a Debreceni Egyetem (DE) aulájában rendezett ünnepségen.

Mátyus László, a DE általános orvostudományi karának dékánja felidézte, hogy a 2003-ban alapított kitüntetéssel a molekuláris medicina területén nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket elért tudósok munkáját ismerik el. A díjat ezúttal 18. alkalommal adták át.

Az Egyesült Államokban élő Karikó Karalin – megismerve a korábbi díjazottak névsorát -, az átadást megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, több tudóst személyesen ismer közülük, van akivel jelenleg is együtt dolgozik. „Nagy elismerés közéjük tartozni” mondta, örömét fejezve ki, hogy a debreceni orvoskar professzorai az idén titkos szavazással őt érdemesítették a díjra.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Elhunyt Jakab Ferenc virológus

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el Szabolcsban több kórház összes fekvőbeteg-osztályán

Visszaéltek Karikó Katalin nevével az interneten

Orbán: a két magyar Nobel-díjas a „mély Magyarországból” jött, mert egyikük a kun-jász vidékről, a másik pedig Mórról, ami sváb vidék

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”